Noć knjige u Samoboru protekla uz čitanje , glazbu i fotografiju!

22. travnja 2017.
Komentari isključeni
1.610 Pregleda

U samoborskoj knjižnici sinoć je održana Noć knjige. Protekla je uz proglašenje pobjednika fotografskog natječaja Knjiga za svaki dan. Na natječaj je pristiglo 70-ak fotografija, a stručni žiri na čelu s našim poznatim fotografom i borcem za zaštitu okoliša, Romeom Ibriševićem prvu je nagradu, iznos od 700 kuna, dodijelio Marini Vrdoljak.

Potom je uslijedilo razgovor s piscem i fotografom Ilijom Aščićem koji je predstavio svoju zbirku priča “Kako sam postao zao”. Priče iz zbirke su surove, dok na fotografijama Aščić prikazuje ljepote prirode kao i ženskog tijela. Razgovor s Ilijom Aščićem vješto je vodila knjižničarka Draženka Robotić, a publika je mogla vidjeti i promotivni film kojim se popularizira čitanje, a glavni protagonisti su poznati Samoborci poput Drage Plečka, Želimira Koščevića, Mirjane Jelašac, Filipa i Ane Turk, Nike Fleiss, Filipa Merčepa, Marte Rimac, Lovre Rimca….

U glazbenom djelu programa nastupili su odlični Knjižnični dječaci u sastavu Antun Stašić, Ranko Purić, Pere Ištvanić i Marjan Krajna.

Na Dječjem odjelu Noć knjige protekla je uz predstavu Šuma Striborova koju je izvela dramska grupa “Skečeri“. Gradska knjižnica Samobor svoj će obol danas dati i obilježavanju Dana planeta Zemlje i to sudjelovanjem u Knjižničnoj biciklijadi, a sutra Mali planinari Hrvatskog planinarskog društva Japetić i Gradska knjižnica Samobor organiziraju šetnju Anindolom. Polazak je u 9:30 ispred Dječje knjižnice, a putem će se čitati i pričati samoborske legende.

Inače, u Gradskoj knjižnici Samobor danas se održavaju jubilarni, 25. samoborski haiku susreti Darko Plažanin. Organizator susreta koji počinje u 11 sati je samoborski Ogranak Matice hrvatske.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.