Koščica i Žitković dobili novi mandat na čelu Vatrogasne zajednice Grada Samobora

22. travnja 2017.
Komentari isključeni
1.648 Pregleda

Vatrogasna zajednica Grada Samobora sinoć je održala svoju godišnju skupštinu i birala novo vodstvo. No, promjena na čelu zajednice koja okuplja sva samoborska dobrovoljna vatrogasna društva i Javnu vatrogasnu postrojbu neće biti jer je novi mandat dobio Željko Koščica kao predsjednik te Mladen Žitković kao zapovjednik.

Dodjeljena su i priznanja DVD-u Otok i DVD-u Bregana za uspjehe njihovih A i B ekipa te gradonačelniku Beljaku koji je obećao da će se potpora vatrogastvu nastaviti. Kako je rečeno na skupštini, u zadnje 3 godine u vatrogastvo na području Grada uloženo je oko 10 milijuna kuna.

 

 

Vatrogasna zajednica Grada Samobora okuplja 1101 muškog vatrogasca i 317 žena, a za intervencije je uvijek na raspolaganju 294 operativnih vatrogasaca te 24 profesionalna. U prošloj godini samoborski vatrogasci imali su ukupno 212 intervencija od čega se u 61 slučaju radilo o požaru, a ostalo su u većini bile tehničke intervencije.

Samoborske vatrogasce došli su pozdraviti i njihovi prijatelji iz Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije, Jastrebarskog, Brežica, Dugog Sela, Klinča Sela, Ivanić Grada, Vrbovca, Pisarovine i iz Gorske službe spašavanja.

K. Solenički

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.