U pripremi aplikacija za dobrovoljne darivatelje krvi

21. travnja 2017.
Komentari isključeni
841 Pregleda

Iz samoborskog Crvenog križa zamolili su nas da im pomognemo proširiti inicijativu koja bi trebala pripomoći sustavu dobrovoljnog darivanja krvi. Naime, grupa studenata zamislila je projekt – aplikaciju za mobitele koja bi javljala svakom dobrovoljnom darivatelju krvi na području Hrvatske kad može darivati krv, koje krvne grupe nedostaju, kada je koja akcija darivanja i gdje itd. Projektom bi bili obuhvaćeni pametni telefoni, pametni satovi, kao i igrice za najmlađe kako bi ih se pomalo upućivalo prema humanitarnom činu darivanja krvi.

Za sad je potrebno samo popratiti link u nastavku i ispuniti anketu kako bi se projekt mogao nastaviti u pravom smjeru i danas-sutra pomoći mnogima koji ovise o aktivnosti dobrovoljnih darivatelja krvi.

Anketa za aplikaciju dobrovoljnih darivatelja krvi

K. Solenički

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.