Lucija Bošković na koncertu u Samoborskom muzeju

Koncert Lucije Bošković i Antonia Uremovića

20. travnja 2017.
Komentari isključeni
1.246 Pregleda

Matica hrvatska poziva na koncert iz ciklusa “Mladi glazbenici u Matici hrvatskoj” koji će se održati u ponedeljak 24. travnja od 20 sati u Velikoj dvorani Matice hrvatske na Strossmayerovom trgu 4. u Zagrebu.
Koncertirati će mladi majstori klarineta Antonio Uremović i Lucija Bošković uz glasovirsku pratnju Željke Vojvode.

Program je slijedeći:
ANTONIO UREMOVIĆ

Johann Sebastian Bach
CORRENTE iz Partite br. 2 za violinu solo u d-molu, BWV 1004 (obrada: U. Delécluse)

Eugène Bozza
TALIJANSKA FANTAZIJA

Carl Maria von Weber
KONCERT br. 2 za klarinet u Es-duru, op. 74
Allegro
Romanze. Andante
Alla Polacca

* * *

LUCIJA BOŠKOVIĆ

Henri Rabaud
SOLO DE CONCOURS, op. 10

Antoni Szałowski
SONATINA za klarinet i glasovir
Allegro non troppo
Larghetto
Finale. Allegro

Faustin i Maurice Jeanjean
GUISGANDERIE

Mladi klarinetist Antonio Uremović

Antonio Uremović učenik je 4. razreda Srednje glazbene škole Ferdo Livadić u Samoboru u razredu prof. mentora Mihaela Paara i učenik 4. razreda Ekonomske škole u Samoboru, a klarinet je započeo učiti u dobi od 7 godina u razredu prof. mentorice Vesne Radinčić. Već s četiri godine počinje se baviti glazbom kada upisuje malu glazbenu školu, a sve do 2012. nastupa u dječjem zboru Smiješak. Dobitnik je 2. nagrade državnog natjecanja, 1. nagrade u kategoriji komornih sastava 2013. i 2014. godine te 2. i 3. nagrade na međunarodnom natjecanju Woodwind & Brass u Varaždinu 2015. i 2016. godine. Na međunarodnom natjecanju mladih glazbenika u Ohridu 2013.  osvaja 4. mjesto. Redovito se usavršava na seminarima prof. Davora Rebe, a polazio je i radionice Radovana Cavallina, Nicholasa Coxa i Brune Philippa. Ostvario je solističke nastupe u HGZ-u i KD Vatroslava Lisinskog u povodu Dana škole, na smotri klarinetista u Vinkovcima te na Youngmasters Festivalu u Samoboru. Za svoje uspjehe primio je nekoliko priznanja Zagrebačke županije te Grada Samobora.

Lucija Bošković učenica je 3. razreda Srednje glazbene škole Ferdo Livadić u Samoboru u razredu prof. mentora Mihaela Paara gdje je i započela učiti klarinet u dobi od 8 godina. Paralelno polazi 2. razred Ekonomske, trgovačke i ugostiteljske škole u Samoboru. Dobitnica je 20-ak nagrada čime se svrstava u red najnagrađivanijih mladih hrvatskih klarinetista. Državna je prvakinja 2012. i 2016. te državna prvakinja u kategoriji komornih sastava 2012., 2013. i 2014. godine. Dobitnica je 1. nagrade i laureat međunarodnog natjecanja u Požarevcu te apsolutna pobjednica međunarodnog natjecanja u Ohridu kada osvaja maksimalnih 100 bodova svih petero članova žirija. Na velikom natjecanju u Novom Sadu osvojila je 2. nagradu u iznimno jakoj konkurenciji klarinetista iz cijele Europe, a na međunarodnom natjecanju Woodwind & Brass u Varaždinu 1. nagradu. Kao jedini klarinetist plasirala se u finale izbora hrvatskog predstavnika za Euroviziju mladih glazbenika 2016. godine. Nastupila je uz Simfonijski orkestar HRT-a, Tamburaški orkestar HRT-a, Festivalski orkestar Samoborske glazbene jeseni, Samoborski gudački kvartet, Tamburaško društvo Ferdo Livadić, Tamburaški orkestar Gaj i Tamburaški orkestar GŠ Alberta Štrige iz Križevaca. Ostvarila je solističke koncerte u HGZ-u i KD Vatroslava Lisinskog u povodu Dana škole. Nastupila je na smotrama klarinetista u Osijeku, Virovitici i Vinkovcima, na Youngmasters Festivalu te uživo u programu Hrvatske radiotelevizije. Za svoje uspjehe primila je niz uzastopnih priznanja Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, Zagrebačke županije te Grada Samobora.

Željka Vojvoda za glasovirom

Željka Vojvoda rođena je u Zagrebu gdje je diplomirala glasovir na Muzičkoj akademiji 2005. u klasi prof. Ante Milića. Korepeticijom i komornom glazbom bavi se od studija te je do danas održala niz koncerata u Hrvatskoj i u inozemstvu (Slovenija, Italija, Njemačka, Grčka, Ukrajina). Od 2006. zaposlena je u Glazbenoj školi Zlatka Balokovića kao korepetitor na odjelima za puhače, tamburu i solo pjevanje, a od 2017. na Glazbenoj školi Ferdo Livadić u Samoboru.

Mislav Maroević

Novinarstvom se aktivno počeo baviti 1976. u danas kultnom magazinu Svijet. Radijsku karijeru započinje 1978. godine na Radio Samoboru. Početkom devedesetih godina podiže obiteljsku tvrtku Matis, koja 2004. godine dobiva koncesiju Radio Samobora.

Komentari nisu dopušteni.