Uskrs se na slavi pucnjavom i eksplozijama!

15. travnja 2017.
Komentari isključeni
1.502 Pregleda

Tatjana Lacković iz Velikog Črnca pored Ruda uputila nam je mail u kojem apelira na svoje sumještane da Uskrs proslave u poštovanju, ljubavi i radosti bez pucnjave i eksplozija.
Njenu mail poruku prenosimo u cijelosti:

“I tako je prije 50-tak godina neki dovitljivi Gastarbajter na radu u sjevernoj Europi pomislio da bi baš bilo zgodno kad bi se i kod nas pucalo karabitom … izabrani su Uskršnji blagdani ….jer za Božić se već dovoljno pucalo vatrenim oružjem.
Bilo je to sitno pucanje limenim kanticama i kantama , puno se pilo , pucalo 2-3 sata i gotovo !

TAKO JE POCELA PRIČA …..

Preuzeli smo pod okrilje kršćanstva i svetih Uskršnjih blagdana
barbarske običaje sjevernoeuropskih zemalja …

U međuvremenu 4-5 lokalnih nasljednika štovanja barbarstva je “napredovalo” …
još se uvijek jako puno pije ali se puca od 06.00 do 22.00 /22.30 iz 10 /12 zeljeznih cijevi duzine 1,5 do 2 metra i promjera 20 cm …..
To više nije bezazlena zabava nego maltretiranje stanovništva artiljerijskom paljbom 15 sati gotovo bez prekida u ime Uskrsa , svetog kršćanskog blagdana !

Taj dan u svoj dom ne možeš pozvati obitelj i prijatelje,jer ih zoveš u “ratnu zonu”.
Stanovnici s malom djecom odlaze iz svojih domova ako žele sačuvati zdravlje svojih sinova i kćeri, a ostatak stanovništva uključujući većinu starih i nemoćnih te bolesnih i svih onih kojii nisu u mogućnosti otići, osuđeni su Uskrs provesti zabarikadirani u kućama, moleći da im ne popucaju ponovo stakla na prozorima i ne otpadne još koji komad žbuke s fasade.

Na Uskrs ,na Rudama / Veliki Črnec / Samobor velik broj ljudi jako često spominje Boga i obitelj, ali vjerujte mi ,na žalost, ne u sklopu Uskršnjih molitvi i blagoslova.

U Donjem kraju pucanje je zabranjeno i gotovo je prestalo, začuju se tek 1 do 2 pucnja tijekom dana.
Na brdu iznad Župnog dvora , Crkve i groblja pucanje je zabranjeno i više ne postoji.
Veliki Črnec je na Sveti blagdan u opsadnom stanju pod artiljerijskom vatrom zahvaljujući četvorici-petrorici “Ratnika “, “Muškarčina” ,ne mogu reći i kršćana kojima se dozvoljava da uživaju u maltretiranju stanovništva .

Slobodna prodaja karabita je Zakonom zabranjena i zaštićena pravilnikom o eksplozivima , pa molim neodgovorne pojedince da se prestanu koristiti svojim položajem u DVD RUDE za njegovu nabavu u količinama iznad svih normativa.
Ako 15 sati “artiljerijske pucnjave” nisu “remećenje javnog reda i mira i ugrožavanje zdravlja stanovnika onda ne znam čemu služi zaštita Policije, osim da kažnjava one koji preglasno slušaju muziku slaveći rođendane ili nešto drugo.

POŠTUJMO USKRS I NJEGOVO ZNAČENJE ZA KRŠĆANSTVO!
Slavimo ga krijesovima uz muziku i ples , i tada ćemo svi zajedno moći uživati i sudjelovati u Blagdanu i Blagoslovu !

VRATIMO BARBARSKE OBIČAJE TAMO ODAKLE SU DOŠLI
I NAUČIMO POŠTIVATI NAŠE STARE KRŠĆANSKE OBIČAJE !

Slava budi Gospodu i narodu dobre volje !

Blagoslovljene Uskršnje blagdane, pune sreće , zdravlja i poštenja svim ljudima svih kršćanskih zemalja svijeta !”

Tatjana Lacković i većinski broj stanovnika Veliki Črnec / Rude / Samobor

Mislav Maroević

Novinarstvom se aktivno počeo baviti 1976. u danas kultnom magazinu Svijet. Radijsku karijeru započinje 1978. godine na Radio Samoboru. Početkom devedesetih godina podiže obiteljsku tvrtku Matis, koja 2004. godine dobiva koncesiju Radio Samobora.

Komentara

  1. Avatar

    Poštovana gospođo,
    Iznošenjem velikog broja neistina namjerno izokrećete činjenice i tradiciju staru puno više od 50 godina prikazujete kao neki barbarski običaj, zastupajući pritom “većinu” mješana Ruda. Zaboravili ste spomenuti da ste se u Rude doselili prije 4 godine, zajedno sa svoja dva psa koji vjerujem imaju živčani slom od pucanja. I već 4 godine nam dijelite lekcije kako se mi Rudari trebamo ponašati, umjesto da se vi pokušate taj jedan dan u godini prilagoditi. I da, karabit ne distribuiraju ilegalno članovi DVD Rude već se može legalno kupiti na sajmištu, pucanje nije zabranjeno u Donjem kraju i u centru Ruda, nema masovnog egzodusa djece za vrijeme pucanja, puca se iz kanti puno većeg promjera i po Zagorju. A vama nitko ne brani da na Uskrsnu nedjelju napravite kakav izlet u ostale dijelove Hrvatske koji ne njeguju ovakve “barbarske običaje”.