Samoborska politička scena bogatija za još jednu stranku

13. travnja 2017.
Komentari isključeni
2.606 Pregleda

Na samoborskoj političkoj sceni od jučer djeluje još jedna politička stranka – Gradska organizacija Stranke rada i solidarnosti. Za predsjednika je izabran Samoborac dr. vet. med. Damir Skok, inače ravnatelj zagrebačkog Zoološkog vrta. U Predsjedništvu i Odboru stranke su Samoborci uglavnom iz svijeta poduzetništva i obrtništva: Ivan Patekar , Nikola Tomljenović, Matilda Purić, Maja Beran , Stanko Esholić, Damir Požgaj, Igor Vego i Sandra Pavlaković.

Pred okupljenim članovima, prijateljima i simpatizerima stranke, u samoborskoj Gradskoj vijećnici, Damir Skok je rekao kako će se stranka zalagati za učinkovitiji i brži rad gradske uprave te će uvijek podržati sve što je dobro, a ne apriori biti oporba. Najavio je, Damir Skok, da će voditi uljuđenu kampanju uoči lokalnih izbora te je pozvao na zajedništvo sve političke aktere, a za dobrobit svih građana Samobora.

Okupljenima se obratio i predsjednik Stranke rada i solidarnosti, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. “Gdje god da postojimo mi smo rješenje, a ne problem zato uvijek budite za, a ne protiv, jer od destrukcije se ne živi” – poručio je Bandić rekavši da je Samobor domaća poduzetnička povijesna cjelina i biser, koji treba čuvati. “Na listu stavljajte ljude koji su se svojim radom već dokazali , što već potvrđujete ljudima koje ste u Samoboru okupili, bolje da nas je 30 u Samoboru neko 3 000, jer manje kvalitetnih ljudi će napraviti više” – dodao je Bandić. Istaknuo je Bandić i kako političke takmace nikad ne treba podcijeniti, a pogotovo ne precijeniti, izrazivši vjeru da će novoosnovani ogranak Stranke koju vodi nakon lokalnih izbora biti sastavni dio predstavničke vlasti u Samoboru.

Podršku novoosnovanom samoborskoj organizaciji Stranke rada i solidarnosti došli su dati, između ostalih, predsjednik samoborskog HDZ-a Vladimir Skendrović te svetonedeljski gradonačelnik Drago Prahin.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.