Oslikavanje pisanica za “Radost Uskrsa u Svetoj Nedelji”

4. travnja 2017.
Komentari isključeni
3.084 Pregleda

Turistička zajednica grada Svete Nedelje osmislila je i inicirala projekt pod nazivom “Radost Uskrsa u Svetoj Nedelji” i u tijeku je oslikavanje velikih pisanica u suradnji s odgojno-obrazovnim ustanovama, udrugama s područja grada, Gradom Svetom Nedeljom i komunalnom tvrtkom Svenkom. Cilj ovog projekta je očuvanje tradicije oslikavanja pisanica u povodu Uskrsa te doprinos stvaranju dodatnih tematskih atrakcija i sadržaja na svatonedeljskim javnim površinama i unapređenje cjelokupne turističke ponude Grada Svete Nedelje.

Posebnost se, pak, ogleda u uključivanju lokalne zajednice i velikog broja volontera s područja grada koji oslikavaju velike uskrsne pisanice. Ukupno ih je 18, a u njihovu ukrašavanju sudjeluje oko 320 volontera, djece, učenika, odgojitelja, učitelja odgojno-obrazovnih ustanova te članova udruga. To su Likovni odjel Ogranka Matice hrvatske u Svetoj Nedelji, Udruga osoba s invaliditetom Samobora i Svete Nedelje, Osnovna škola Sveta Nedelja – matična i područna, Dječji vrtić Slavuj sa sva 3 objekta, u Strmcu, Rakitju i Kerestincu, te dječji vrtići Svete Male Terezije, Linigra i Dječji san.

Izložba velikih uskrsnih pisanica bit će postavljena na 3 lokacije u Svetoj Nedelji, na Trgu Ante Starčevića, na jezero u parku Kipišće te kao pisanice dobrodošlice na kružnom toku u Svetoj Nedelji, ispod župne crkve.

Svečano otvorenje izložbi uz prigodni program predviđeno je na dva mjesta. Prvo je na Kipišću, u subotu, 8. travnja u 11 sati uz prigodni dječji program i igru potraga za pisanicama. U programu nastupaju: Svetonedeljske mažoretkinje, Plesni klub Balans i dječji vrtići. U ponedjeljak, 10. travnja otvorenje izložbe velikih uskrsnih pisanica bit će na Trgu Ante Starčevića, također u 11 sati uz prigodni program učenika Osnovne škole Sveta Nedelja i Školskog zbora Područne škole Rakitje.

Izložba velikih usksrnih pisanica na sve tri lokacije može se razledati od 8. do 28. travnja.

Organizator izložbe je Turistička zajednica grada Svete Nedelje, a suorganizatori Grad Sveta Nedelja i Svenkom d.o.o. Generalni sponzor projekta je CAPAROL d.o.o.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.