Proljetni sajam kuca na vrata

3. travnja 2017.
Komentari isključeni
3.451 Pregleda

Ovogodišnji 13. Samoborski proljetni sajam održat će se u danima dolazećeg vikenda, 8. i 9. travnja na Trgu kralja Tomislava, sa svečanim otvorenjem u subotu, 8. travnja u 10 sati, a 30. po redu Samoborska salamijada u subotu, 8. travnja u Sportskoj dvorani Samobor, Hebrangova 26, s početkom u 20 sati.

Samoborski proljetni sajam predstavit će etno i eno gastronomsku tradiciju Samobora: sir, vrhnje, rudarsku greblicu, češnjovke, Samoborsku salamu, bermet, muštardu, samoborske kremšnite, med, domaća vina, voćne rakije, proizvode od ljekovitog bilja, razne pekarske delicije te proizvode tradicijskih obrta i suvenira. Stari tradicijski i umjetnički obrti, kao predstavnici bogate povijesti i kulture našeg grada, na Sajmu prezentiraju vještine izrade starih, autohtonih tradicijskih i umjetničkih proizvoda, kako bi postali nezaobilazni dio kulturnog turizma i time osigurali svoj opstanak. Predstavljaju se kristalobrusači, lončari, kovači, remenari i užari, medičari i dr., ali i osnovne škole i dječji vrtići, u kojima se njeguje tradicija starih vještina.

Sajam će, kao i svake godine, biti popraćen dodatnim gastro sadržajima, a u nedjelju, 9. travnja održat će se Dan otvorenih vrata udruge Zlatna šajba gdje će se moći degustirati samoborske salame i vino. Posebnost 13. Samoborskog proljetnog sajma je Dječji sajam, gdje će se na trgu kod Pošte predstaviti samoborski vrtići i škole. Za vrijeme trajanja Sajma posjetitelje će zabavljati samoborska kulturno umjetnička društva, udruge i glazbeni sastavi.

Organizator Sajma je Grad Samobor, a tehnički koordinator Poduzetnički centar Samobor.

Svojom dokazanom gostoljubivošću Grad Samobor očekuje posjetitelje željne ugodnih trenutaka u predivnom ambijentu prirode, šetnica, bogate gastronomske ponude, obrtničko-gospodarskih sadržaja i etno baštine.

Detaljne informacije i program nalaze se na proljetni-sajam.samobor.hr.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.