Obiteljska zajednica Žive krunice o “Kvalitetnom vremenu”

3. travnja 2017.
Komentari isključeni
1.332 Pregleda

U župi Krista Kralja u Domaslovcu jučer je u organizaciji Obiteljske zajednice žive krunice Samoborsko-okićkog dekanata i šire, održan drugi u nizu ovogodišnjih obiteljskih susreta na temu knjige “Pet jezika ljubavi”, pisca Garyja Chapmana. Susret je obradio drugi jezik ljubavi, a to je “Kvalitetno vrijeme”. Supružnici Božidar i Marija Matijaščić, s 13 godina bračnog zajedničkog života i roditelji šestero djece, svojim životnim svjedočanstvom posvijestili su okupljenima koliko je svima važno odvojiti bar 20 minuta vremena dnevno svojem supružniku kako bi njihov rezervoar ljubavi bio pun. Oni su posvjedočili i kako imaju vrlo malo vremena za sebe zbog naravi posla i obaveza oko djece, no, kažu, nije nemoguće. Kada odvojimo vrijeme za svoga bračnog druga, međusobno bolje funkcioniramo, a i djeca se odmah osjećaju voljenima i prihvaćenima kada vide da se roditelji međusobno slažu i provode vrijeme zajedno. Za vrijeme susreta bračnih parova, mladi domaslovečke župe animirali su djecu kroz igru i korizmene teme.

Nakon susreta, u crkvi su djeca predmolila Križni put, a vrhunac susreta bila je sveta misa koju je predvodio župnik Branimir Budinski i svojoj propovijedi sve prisutne potaknuo i pripremio na sakrament svete ispovijedi.

Ivana Vlahović

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.