Letačke aktivnosti – očekuje se probijanje zvučnog zida

3. travnja 2017.
Komentari isključeni
798 Pregleda

U oviru planiranih zadaća Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane, piloti aviona MIG-21 provodit će tijekom ovog tjedna, od petka do ponedjeljka, u vremenu, od 9 do 16 sati, redovite letačke aktivnosti tijekom kojih se može očekivati probijanje zvučnog zida, priopćilo je Ministarstvo obrane. Letovi će se provoditi na području naše Zagrebačke, ali i ostalih hrvatskih županija.

Također, posade Eskadrile višenamjenskih helikoptera 91. ZB HRZ i PZO provodit će danas i sutra, u ponedjeljak i utorak 3. i 4. travnja 2017., u vremenu od 20:00 do 23:00 sata planirane letačke aktivnosti na području Zagrebačke, Karlovačke i Sisačko-moslavačke županije.

Riječ je planiranim letačkim aktivnostima koje će se provoditi na odobrenim rutama, pilotažnim zonama i visinama te sukladno odobrenom planu letenja.Zbog specifičnosti letačkih aktivnosti koje se provode isključivo noću, postoji mogućnost pojačane buke u navedenom području – ističu iz Ministarstva obrane.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.