Dario Szel i Dino Šimunec superiorno do naslova prvaka Hrvatske

3. travnja 2017.
Komentari isključeni
979 Pregleda

U novoj sportskoj dvorani u slavonskom Ivankovu održano je 01. i 02. travnja prvenstvo Hrvatske u borbama za mlađe uzrasne kategorije. Prema očekivanjima dva najveća aduta Karate kluba Samobor, Dario Szel i Dino Šimunec superiorno su stali na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja, ne dajući svoji suparnicima ni najmanje nade u pobjedu.

Najprije je do titule došao Dino (mlađi kadeti do 48 kg) koji je u četiri sigurne pobjede ostvario bodovni skor od 15:1, a to itekako dovoljno govori o kvaliteti njegovog karatea. Najveći otpor imao je od suparnika iz Pule u finalnom meču, ali pobjeda nije dolazila u pitanje ni u jednom momentu.

Dario (mlađi kadeti do 52 kg) je u svoje tri pobjede pokazao veliku nadmoć te je u svakom meču bio atraktivan i nadahnut. U tri borbe je napravio čak 10 bodova, a na njemu nije nitko nije napravio niti jedan bod što je pravi pokazatelj nadmoći njegovog karatea na ovom državnom prvenstvu.

Ivan Terihaj (mlađi kadeti do 45 kg) ovaj puta nije uspio doći do medalje. Nakon tri pobjede, u polufinalu gubi meč u zadnjoj sekundi, a zatim u repasažu nakon sigurnog vodstva od 2:0 i dominacije, radi neverojatnu grešku u zadnjim sekundama. Suparnik mu je plasirao udarac nogom u glavu te time preokrenuo rezultat te odnio pobjedu te medalju koju je u biti Ivan zaslužio svojim nastupom.

Vrlo blizu medalji bio je i mladi Roko Crnski (učenici do 30 kg) koji je gurao sve do polufinala pobijedivši u 3 borbe , a onda je nakon gubitka polufinalne borbe tijesno izgubio i repasažni meč za brončano odličje.

“Potrebno je još pohvaliti odličnu organizaciju kluba domaćina, Karate klub MAX Ivankovo koji se zaista potrudio da sve protekne na visokom organizacijskom nivou.” – ističu u Karate klubu Samobor

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.