Raspjevani “Francuzi”

31. ožujka 2017.
Komentari isključeni
1.253 Pregleda

Samoborski frankofoničari ponovno su se upustili u koncertnu avanturu i Samoborcima sinoć dočarali milozvučnu francusku šansonu. Bio je to sedmi uzastopni koncert u organizaciji Hrvatsko-francuskog društva prijateljstva Samobor-Chassieu i Osnovne škole Samobor u kojoj se uči francusku jezik. A kako on zvuči u pjesmi pokazali su mali brbljaoničari Gradske knjižnice Samobor, učenici drugog, trećeg, četvrtog, te šestog i sedmog razreda Osnovne škole Samobor, zatim Marija Tominić, Jelena Prišlin, Đurđica Pleše Vujica, Hana Ruklić , Lovro Rimac i Ozana Lehpamer Zlodi. Gosti koncerta bili su članovi Hrvatskog pjevačkog društva Jeka iz Samobora i svi su, dakako, pjevali na francuskom. A publika, koja je do kraja ispunila veliku dvoranu Pučkog otvorenog učilišta, uživala je još jedanput u poznatim joj i dragim francuskim šansonama, koje se baš i ne čuju tako često.

Pjevače su pratili glazbenici iz “Krivog smjera“, Aljoša Crnobrnja, Marko Stanec, Tomislav Ladišić i Luka Pešutić, a pridružili su im se i Karlo Ivančić, Karlo Komočar, Darko Gulić i Vito Čretni. Program su vodile Ana Matijašić i predsjednica Hrvatsko-francuskog društva prijateljstva Samobor-Chassieu Mirajna Komočar Ljubić, a pratili su ga i francuski veleposlanici akreditirani u Hrvatskoj, bračni par Meunier, zatim predstavnici Francuskog instituta i Alijanse u Hrvatskoj, Zagrebačke županije te uime Grada Samobora, Sanja Horvat IvekovićHrvoje Frankić.

Dan prije šansonijerskog koncerta u Caffe baru Fulir otvorena je prigodna izložba Udruge Hobby Art iz Samobora na kojoj su izložene slike samoborskih umjetnika s francuskim motivima, nastale u Tjednu francuske kulture, u prosincu prošle godine. Izložbu je postavio profesor Slaven Jurić, a može se razgledati još nekoliko tjedana.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.