Održan kviz Lektira „Moj tata spava s anđelima“

31. ožujka 2017.
Komentari isključeni
4.163 Pregleda

Jutros je u prostorijama Ogranka Matice hrvatske u Samoboru održan kviz znanja „Lektira“ za učenike šestih razreda osnovnih škola s područja Samobora i Zagrebačke županije. S poviješću Matice hrvatske i Ogranka MH Samobor učenike je ukratko upoznala tajnica Ogranka Lada Lokmer, a kviz je vodila Sandra Sinković, voditeljica Povijesnog odjela Ogranka MH Samobor.

Kviz „Lektira“ održava se drugu godinu za redom, u organizaciji Ogranka MH Samobor, a u suradnji s osnovnim školama, s ciljem poticanja učenika na redovito čitanje lektire, na učenje kroz igru i zabavu te općenito razvijanja interesa za književnost, kulturu, zdravi natjecateljski duh i interakciju s učenicima drugih škola.

Ove je, 2017. godine, obrađena knjiga „Mali ratni dnevnik“ pisca Stjepana Tomaša, koji slavi sedamdeseti rođendan. U natjecanju je iz svake spomenute škole sudjelovalo po tri učenice odnosno učenika, koji su sami odabrali imena svoji grupa: OŠ Samobor pod nazivom „Knjigoljupci“: Nela Parazajder, Leonarda Brdarić i Fran Čupić, OŠ Bogumila Tonija pod nazivom „Tončeki“: Manuela Barbarić, Antony Golenko i Fran Radoš, OŠ Milana Langa pod nazivom „Langovci“: Laura Hrastinski, Antonia Štrkalj i Karla Korina Mesnjak, OŠ Mihaela Šiloboda pod nazivom „Sreća“: Tea Avdagić, Matija Ladović i Dominik Ban, OŠ Sveta Nedelja pod nazivom „Ratnici znanja“: Fran Pleše, Emil Avdić i Matej Baković .

U poprilično „tijesnoj borbi“ pobijedila je grupa „Sreća“ iz Svetog Martina pod Okićem koju je pripremala nastavnica Valerija Babojelić. Svi sudionici kviza dobili su lijepe nagrade, obišli prostorije Ogranka te se po završetku programa zasladili slatkišima.

Lada Lokmer

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.