Udruga “Idem” planira i programe za djecu s autizmom

30. ožujka 2017.
Komentari isključeni
1.265 Pregleda

Centar inkluzivne potpore IDEM – samoborske podružnice udruge za pomoć djeci, u utorak, 28. ožujka, u prostorijama Otvorenog učilišta Littera, u čijem prostoru i djeluje, održao je svoju redovitu izvještajnu skupštinu. Udruga u Samoboru postoji već 17 godina, a okuplja 10 stručnjaka koji rade sa stotinjak djece s poteškoćama u razvoju, ali i s darovitom djecom sa samoborskog područja.

Prema iznesenom i prihvaćenom dnevnom redu najprije je predstavljen izvještaj o radu za 2016. godinu te financijski izvještaj za 2016. godinu. Nakon jednoglasnog usvajanja istih, iznesen je plan i program rada za 2017. godinu te financijski plan za 2017. godinu.

Tijekom 2016. godine u programe Udruge bilo uključeno 102 djece s posebnim potrebama vrtićke, predškolske i školske dobi. Provoditeljice programa (psiholozi, pedagozi, logopedi, socijalni pedagozi i učiteljice razredne nastave), s djecom su radile individualno, u paru ili u skupinama, ovisno o potrebama i mogućnostima djece, a takav rad planiraju nastaviti i dalje.

Novost u protekloj godini bile su skupne podrške asistentima u nastavi koji rade na području Samobora, a projekt je financirao Grad Samobor. U Udruzi vjeruju da će s tim projektom nastaviti i u ovoj godini.

Treba istaknuti da je na ovogodišnjoj skupštini Udruge donesena odluka o osamostaljenju Podružnice Samobor čime će se otvoriti brojne nove mogućnosti za razvoj Udruge.

Također iznesen je plan izrade novog programa u okviru kojeg bi se radilo s djecom s poremećajima iz autističnog spektra. Realizacijom tog programa omogućila bi se stručna pomoć i podrška djeci s poremećajima iz autističnog spektra i njihovim roditeljima na područja grada Samobora i bliže okolice.

Osim članova Udruge, na čelu s predsjednicom Željkom Ceglec, skupštini su prisustvovali brojni gosti; stručni suradnici samoborskih dječjih vrtića, škola te predstavnici Centra za socijalnu skrb i drugih ustanova i udruga.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.