3 splitska zlata za samoborske gimnastičarke

28. ožujka 2017.
Komentari isključeni
2.045 Pregleda

S prvog Međunarodnog memorijalnog turnira Marije Vujnović, održanog u nedjelju u Splitu, u organizaciji Gimnastičkog kluba Split, samoborske gimnastičarke vratile su se sa 6 medalja, 3 zlatne, srebrnom i dvije brončane. Na turniru je nastupilo 15 Samoborki, a vodile su ih trenerice Jelena Pađan, Tea Lagančić i Martina Bublić, koja je i sudila na natjecanju. Natjecalo se ukupno 12 klubova iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Do zlata su ekipno stigle juniorke u B programu u sastavu Ema Mihelić, Sara Kormoš, Helena Kirschenheuter i Lorena Bartaković te mlađe kadetkinje u C programu (Jelena Kruhan, Elena Vlahović, Marta Jelić, Mia Bajan, Lora Jaklenec i Korina Petrović). Pojedinačno zlato osvojila je kadetkinja C, Leire Golubić.

Unatoč nastupu sa želučanom virozom i temperaturom, mlađa kadetkinja C, Jelena Kruhan, izborila je srebrnu medalju, dok su do bronci došle mlađa juniorka B, Dora Jurković i juniorka B, Ema Mihelić.

Nola Lucarić plasirala se na 4. mjesto među kadetkinjama C programa, a u svom prvom nastupu u kadetskoj kategoriji Lucija Mučnjak bila je deseta. Emi Kristini Šprljan pripalo je 7. mjesto među mlađim juniorkama C.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.