Gradske nagrade za Porinovce

24. ožujka 2017.
Komentari isključeni
1.430 Pregleda

Svečan je bio poslijepodnevni prijem u Gradskoj vijećnici za nagrađene i nominirane Samoborce za dodjelu ovogodišnjeg Porina. To su Singrlice, Siniša Leopold i Gradska glazba Samobor koje su ugostili zamjenica gradonačelnika Sanja Horvat Iveković i pročelnik za društvene djelatnosti Juro Horvat čestitavši Singrlicama i Leopoldu na osvojenim “kipićima” te poželjevši Gradskoj glazbi, koja je bila na pragu nagrade, da je drugi put i dobije.

Podsjetimo se, Singrlice su dobitnice Porina za album “Ajde cure u…” ocijenjen je i proglašen najboljim etno albumom u ovoj godini, a producirali su ga Bernard Mihalić i Tomislav Jozić. Singrlicama je ovo drugi Porin. Prvi su osvojile prije 5 godina za album “Made in tradicija”. Maestro Siniša Leopold dobio je Porina za najbolji album tamburaške glazbe Gold Collection. U kategoriji za najbolji etno album ove je godine bio nominiran i “Šafrun” Gradske glazbe Samobor.

Sanja Horvat Iveković je, uz ostalo, rekla da su svi nominirani Samoborci pokazali u Splitu kakvim se to bogatstvom Samobor može dičiti. Mi, koji se s tim stalno susrećemo, možda nismo ni svjesni kakvu to vrijednost imamo u gradu – rekla je dogradonačelnica.

Čestitkama se pridružio i Juro Horvat dodavši da je gradsku upravo obradovala već i vijest da uopće imamo nominirane Samoborce za prestižnu Nagradu Porin, a onda još i više to da imamo i dobitnike, dokazano uspješne i talentirane glazbenike.

Gosti su bili raspoloženi i za dosjetke, s ovogodišnjeg, ali i s prijašnjih Porina, pa su njihovi domaćini štošta doznali i o zbivanjima izvan zavjese, odnosno u takozvanom “backstageu”.

Budući da na gradski prijem nije mogao doći maestro Tomislav Jozić, njegovu je ulogu preuzeo producent Singrlica, ali i Gradske glazbe, Bernard Mihalić rekavši da je kruna svega da je sve dobro prošlo, prema planu, jer da nisu Singrlice dobile Porina, dobila bi ga Gradska glazba. Na one treće nominirane – nismo ni računali – bio je iskren Mihalić.

Maestro Siniša Leopold je rekao da je to najveća strukovna nagrada u Hrvatskoj i objasnio da ga igrom slučaja nije bilo u Splitu na dodjeli Porina. Posebno je istaknuo da je na albumu za koji je nagrađen, 10-ak pjesama izvorno skladano za Tamburaško društvo Ferdo Livadić, pa je to, tim više, značajno za Samobor. Siniša Leopold je iznio i druge svoje dojmove o Porinu, govoreći i o svom stručnom sudjelovanju u ocjenjivanju nominiranih.

Gradskim je dužnosnicima na potpori zahvalila predsjednica Gradske glazbe Samobor Vesna Mihalinec, naglasivši da su dugo i s ljubavlju, skoro 7 godina radili na nominiranom CD-u, na koji su jako ponosni. -Za nas je i nominacija ravna Porinu, a da smo ga tek dobili, to bi za nas bio Oskar – rekla je Vesna Mihalinec.

Samoborski “porinovci” nagrađeni su priznanjima i prigodnim poklonima.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.