Samobor je lepi varoš – Rude (drugi dio)

23. ožujka 2017.
Komentari isključeni
1.087 Pregleda

Nastavak radijske priče Mjesnom odboru Rude začinili smo najprije poviješću, a priču o nekadašnjem životu i radu u Rudama donosi nam članica Kulturno-umjetničkog društva Oštrc Barbara Mrvoš.

Rude se ponose i dugom tradicijom školstva u svom kraju. O tome, ali naravno, i o sadašnjem trenutku, razgovarali smo s ravnateljicom Osnovne škole Rude, Kristinom Halužan.

Bez KUD-a Oštrc, čiji su članovi pokretači brojnih mjesnih zbivanja, kao da i ne bi bilo Ruda. Čime se trenutno bave rekao nam je tajnik Društva, Josip Lebegner.

U korizmenom smo vremenu, pa smo u emisiju pozvali i agilnog rudarskog župnika, velečasnog Darka Banfića. Poslušajte kako živi ta ne prevelika, ali niti premala župa, te čime su sada zaokupljeni.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.