Nikada ne smijemo zaboraviti heroje Domovinskog rata

20. ožujka 2017.
Komentari isključeni
925 Pregleda

Udruga roditelja poginulih branitelja Domovinskoga rata Samobora i Svete Nedjelje danas je u Samoborskoj kleti održala redovnu 19. -tu po redu godišnju Skupštinu. Prije zasjedanja članovi te, kao i drugih braniteljskih udruga te predstavnici gradova Samobora i Svete Nedelje, odali su polaganjem vijenca i paljenjem svijeća počast poginulim braniteljima kod spomenika u Parku domovinske zahvalnosti. Predsjednica Udruge roditelja poginulih branitelja Domovinskoga rata Samobora i Svete Nedjelje, Đurđa Purić pročitala je imena svih poginulih i nestalih branitelja sa samoborskog i svetonedeljskog područja. Uslijedila je potom molitva, a prisutnima se obratio i predsjednik Udruge 151. samoborske brigade, Rudolf Jedvaj naglasivši kako još uvijek ima onih koji ne shvaćaju važnost žrtve koju su branitelji dali za slobodnu Hrvatsku. “Nikada ne smijemo zaboraviti poginule branitelje, ali ni civilne žrtve, sve one koji su mučeni, nestali, iseljeni, nastradali ili pak otuđeni. Moramo svoju Domovinu izdizati iznad svega upravo zbog svih njih – rekao je Rudolf Jedvaj.

Nakon toga uslijedila je Skupština u Samoborskoj kleti. Bila je to prilika da se članovi Udruge prisjete najznačajnijih aktivnosti u protekloj godini, ali i da donesu plan rada, kao i financijski plan za ovu godinu. Predsjednica Udruge, Đurđa Purić kaže kako je glavna uloga Udruge da čuvaju sjećanje na svoje sinove koji su živote dali za slobodnu Hrvatsku. “Tuga koju roditelji poginulih i nestalih nose u srcima još uvijek je golema, no trudimo se održati sjećanje na njih. Tako obilazimo bojišta, sudjelujemo u obilježavanju važnih obljetnica i državnih blagdana, u suradnji s braniteljskim udrugama nastojimo mladima približiti istinu o Domovinskom ratu te da shvate važnost žrtve koju su branitleji podnijeli za slobodnu Hrvatsku, a i družimo se na izletima” – kaže Đurđa Purić.

Financijski rad Udruge pomažu već godinama Samobor i Sveta Nedelja, pa im je na tome Đurđa Purić zahvalila, a veliko hvala uputila je i svim građanima, klubovima i udruženjima koji organiziraju manifestacije u znak sjećanja na poginule junake Domovinskog rata.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.