Luna i Talija – državne prvakinje

20. ožujka 2017.
Komentari isključeni
1.004 Pregleda

Na držanom dvoranskom prvenstvu Hrvatske za djecu do 14 godina u Čakovcu su se u subotu najmlađi samoborski streličari pokazali u punom sjaju i osvojili čak 3 medalje. Da je zasluženo bila nominirana za “Mladu nadu samoborskog sporta” dokazala je Luna Pađan, koja je u kategoriji standardnog luka za djevojčice do 12 godina obranila naslov državne prvakinje. Naslov državne prvakinje osvojila je i Talija Valentak u kategoriji složenog luka za djevojčice do 12 godina. Talija i Luna najbolje su prijateljice i školske kolegice, a odlikuje ih i ozbiljan pristup treninzima te sada zasluženo nose naslove državnih prvakinja, svaka u svojoj kategoriji. Talija je ujedno ispucala i osobni rekord, koji iznosi 491 krug.

Najveća neizvjesnost bila je u kategoriji složenog luka za dječake do 12 godina, gdje je nastupio Vigo Mikola, koji je prije samo 5 tjedna slomio desnu ruku i činilo se da neće moći nastupiti na turniru. Vigova želja je ipak prevladala, te je nakon dogovora s liječnicima, Vigo radio izolirane vježbe i tek 2 dana prije natjecanja po prvi put nakon ozljede pucao iz luka. Nakon što je za samo 10 krugova bio iza prvoplasiranog na poluvremenu, na kraju turnira je završio na trećem mjestu, ispucavši također svoj osobni rekord. U kategoriji standardnog luka za djevojčice nastupila je i Dora Sokolović, po streličarskom stažu najmlađa članica. Njoj je ovo bio tek drugi turnir na kojem je nastupila, a osvojila je šesto mjesto.

U kategoriji standardnog luka za dječake do 12 godina, Danielu Heatonu je “za dlaku” izmaknula medalja i turnir je završio na četvrtom mjestu, a najmlađi član samoborskog kluba, Lovre Koritnik, izborio je u konačnici šesto mjesto.

Ovim turnirom završila je dvoranska sezona i streličari sada sele na vanjske terene, pa će Samoborci ubrzano nastaviti treninge na prostoru bivše vojarne Taborec, jer ih prvi “vanjski” turnir očekuje već 2. travnja.

Diana Koller

Na slici – majmlađi samoborski streličari s trenericom, Lanom Koller Fundelić

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.