Kršteno peto dijete obitelji Martić

20. ožujka 2017.
Komentari isključeni
1.084 Pregleda

U subotu, 18. ožujka 2017. u župi Krista Kralja u Domaslovcu , pomoćni zagrebački biskup , mons. dr. Valentin Pozaić krstio je peto dijete obitelji Martić i treće dijete obitelji Blažević. U koncelebraciji na svetoj Misi uz biskupa Pozaića prisutan je bio svećenik u mirovini Pavel Kunštek.

Roditelji Janko i Nada Martić uz krštenika Martina imaju i Filipa, Janka, Mihaela i Laru. Roditelji Marko i Sonja Blažević uz novokrštenika Dominika imaju dvije djevojčice Emu i Niku.

Pomoćni biskup Pozaić u svom uvodnom pozdravu obiteljima krštenika i svima prisutnima uputio je ohrabrujuću poruku: „ Život je radost!“ Svako novo dijete u obitelji neizmjerni je dar, radost svim ukućanima, našem društvu i domovini.

U poticajnoj propovijedi biskup Pozaić posvjestio je koje su prave obiteljske i društvene vrijednosti, naglasivši kako kršćani, majke sa više djece, bračni parovi koji su vjerni, koji se vole i poštuju, koji znaju cijeniti veličinu i ljepotu žrtve nisu prihvaćeni niti se smatraju normalnima u današnjem društvu. Pitajući se na kraju propovijedi, a i sve prisutne, hoće li naša domovina s vremenom postati starački dom te kome pripada budućnost?

Na kraju svete Mise, biskup se zahvalio obitelji Martić i Blažević na prihvaćanju novoga života i preporučio ih je zagovoru Majke Kraljice obitelji, uručivši im dar nadbiskupa Josipa Bozanića i ostalih biskupa.

Ivana Vlahović

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.