Upozorenje građanima!

15. ožujka 2017.
Komentari isključeni
764 Pregleda

S dolaskom lijepog vremena sve više građana na otvorenom spaljuje nisko raslinje i korov. Policija upozorava građane da budu oprezni prilikom paljenja biljnog otpada, jer u posljednjih tjedan dana na samoborskom području dogodilo se 9 požara uslijed nekontroliranog paljenja korova.

Dakle, palite li nisko raslinje ili korov nemojte to činiti za vjetrovita vremena, prostor oko mjesta predviđenog za spaljivanje očistite od zapaljivog raslinja kako biste spriječili širenje požara, pripremite sredstva za gašenje požara i ne napuštajte ložište na otvorenom dok se vatra u potpunosti ne ugasi. I naravno ako vam požar izbjegne kontroli obavezno pozovite vatrogasce na broj 193.

Novčanom kaznom u iznosu od 15.000,00 do 150.000,00 kuna ili kaznom zatvora do 60 dana kaznit će se za prekršaj fizička osoba koja izazove požar. Osoba koja izazove požar iz nehaja kaznit će se za prekršaj novčanom kaznom od 2.000,00 kn do 15.000,00 kn.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.