“Tintarnica života” majstora karikature

15. ožujka 2017.
Komentari isključeni
744 Pregleda

Izložba karikatura poznatog hrvatskog karikaturista Mladena Bašića Bibija, otvorena je jučer u maloj dvorani Galerije Prica. Naziv joj je “Tintarnica života”, a priredio ju je u znak sjećanja na tog iznimnog autora i humorista, jednog od osnivača Hrvatskog društva karikaturista, povjesničar umjetnosti Guido Quinen.

Okupio se velik broj štovatelja lika i djela Mladena Bašića, a glazbom i pjesmom druženje je začinio Krešo Ban.

“Izložene su one karikature koje očituju opće ljudske osobine s naglaskom na igru riječi, jer Bašić je bio majstor verbalno slikovnog koktela i publika će sigurno naći humornih bisera na ovoj izložbi – rekao je Guido Quinen te zahvalio obitelji Bašić koja je za potrebe izložbe ustupila Mladenove karikature.

Inače, Guido Quinen autor je monografije o Mladena Bašića te je prije nekoliko godina u Tklačićevoj ulici priredio i njegovu retrospektivnu izložbu. Samoborska izložba ostaje otvorena do 2. travnja.

Hrvatsko društvo karikaturista utemeljilo je, 1998. godine strukovnu nagradu Mladen Bašić Bibi, koju otada dodjeljuje krajem svake godine.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.