Stjepan Kožić HSS-ov kandidat za župana, a Hrvoje Frankić za zamjenika župana

11. ožujka 2017.
Komentari isključeni
2.413 Pregleda

Stjepan Kožić, župan Zagrebačke županije i predsjednik Županijske organizacije HSS-a, jednoglasno je potvrđen kao kandidat Hrvatske seljačke stranke za župana Zagrebačke županije na ovotjednoj sjednici Odbora županijskog HSS-a. Kao kandidat za Kožićeva zamjenika potvrđen je Samoborac Hrvoje Frankić.

Aktualni župan Stjepan Kožić na lokalnim je izborima 2013. godine ostvario najbolji rezultat od svih župana u Hrvatskoj, pobjedom u prvom krugu s 56,53 posto glasova i župan je Zagrebačke županije posljednjih 16 godina. Zahvalivši na ukazanom mu povjerenju, Kožić je, uz ostalo, podsjetio okupljene HSS-ovce kako su najveće bogatstvo Zagrebačke županije njezini stanovnici i zaključio: “Stanovnici Zagrebačke županije, od Samobora na zapadu do Vrbovca i Ivanić-Grada na istoku, zaslužuju nekoga tko će raditi svim srcem za njih, i siguran sam da će naš trud i rad i na ovim izborima biti prepoznat.”

Naš sugrađanin Hrvoje Frankić diplomirani je ekonomist i trenutni gradski pročelnik za gospodarstvo, a prije toga je 4 godine je obnašao funkciju zamjenika gradonačelnika Samobora.

Druga kandidatkinja za zamjenicu župana na predstojećim lokalnim izborima bit će Nadica Žužak iz SDP-a, aktualna članica Županijske skupštine i pročelnica za financije, mjesnu i lokalnu samoupravu grada Jastrebarskog, koja je bila i pomoćnica ministra u Ministarstvu poduzetništva i obrta.

Župan Kožić će biti i nositelj zajedničke liste HSS-a, SDP-a i partnera na razini Zagrebačke županije.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.