SDP-ove maćuhice s porukom uz Dan žena

11. ožujka 2017.
Komentari isključeni
1.274 Pregleda

Maćuhice kao simbol slobodnog mišljenja Samoborkama i Samoborcima na glavnom gradskom trgu ispred Samoborske banke i na tržnici u Bregani dijele članice i članovi samoborskog SDP-a u organizaciji svog Foruma žena na čelu sa ženama predsjednicama, Sanjom Horvat Iveković koja je na čelu Gradske organizacije i Zvjezdanom Sečen koja predvodi SDP-ov Forum žena u našem gradu.

S akcijom su počeli u 9 sati, a uz lončanice u podjeli je i letak s osvrtom na Međunarodni dan žena koji je, kako navode, dan otpora društvenim nejednakostima, diskriminaciji žena i stalnim napadima na njihova prava, tijelo i odluke. Dan žena je – kažu u SDP-u – i dan pobune protiv niskih plaća i loših uvjeta rada, dan otpora nacionalizmu, nasilju i seksizmu, ali i dan sjećanja na sve one koji su se stoljećima borili za prava žena.

Akcije podjele SDP-ovih maćuhica u povodu Dana žena potrajat će u Samoboru i Bregani do podneva ili, kako bi se marketinški reklo, do isteka pribavljenih lončanica.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.