Reizabrano vodstvo DVD-a Samobor

6. ožujka 2017.
Komentari isključeni
1.999 Pregleda

Ovogodišnja 127. redovna izvještajno izborna sjednica Skupštine Dobrovoljnog vatrogasnog društva Samobor održana je u subotu, 4. ožujka, u Hotelu Lavica, u nazočnosti predstavnika Upravnog odjela za gospodarstvo Grada Samobora Krunoslava Znike, zapovjednika JVP Grada Samobora Mladena Žitkovića, predsjednika Vatrogasne zajednice Grada Samobora Željka Koščice te predstavnika ostalih dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Samobora i okolice.

Osnovni cilj djelovanja DVD-a Samobor dobrovoljan je i humanitaran rad. Tako je u protekloj godini DVD Samobor bio inicijator, organizator i sudionik 157 raznih aktivnosti, bez prijevoza vode, a u kojima je sudjelovao 1021 član, s utrošenih 2707 sati rada. Protekle je godine Dobrovoljno vatrogasno društvo Samobor sudjelovalo u 13 vatrogasnih intervencija, gradskim i međudruštvenim vatrogasnim vježbama, radnim akcijama i natjecanjima te je izvršilo 6 osiguranja u što ulaze i najveće samoborske manifestacije – Samoborski fašnik, međunarodna brdsko-biciklistička utrka na Tepcu, Bitka kod Samobora 1441. te organizirani doček Nove godine na glavnom samoborskom trgu. Kao značajna novost u radu naveden je dolazak visokoprohodnog vozila namjenjenog gašenju šumskih požara. Riječ je o donaciji iz Francuske koja će bitno povećati sigurnost grada i okolice.

Kako je ovo bila izborna Skupština, na sjednici je jednoglasno reizabrano dosadašnje vodstvo pa tako i naredne četiri godine u rukovodstvu Društva ostaju predsjednik Damir Domin, zapovjednik Davor Domin i tajnica Ivana Kokot. Među članovima Upravnog odbora umjesto Ranka Oslakovića imenovan je Željko Otmačić dok su ostali članovi i dalje: Saša Štajnkler, Jurica Domin, Vladimir Domin, Zlatko Kvaternik, Goran Barković, Ivan Rešetar i Željko Sambolek.

Na kraju sjednice članovima Društva dodijeljena su vatrogasna priznanja i spomenice, i to za 20 godina djelovanja u društvu Nevenku Barkoviću, Božidaru Petriću i Miroslavu Rubiniću. Vatrogasna priznanja i spomenice za 40 godina rada i djelovanja dobili su Mario Držić i Ivan Tandarić, a spomenicu za čak 50 godina aktivnosti dobio je Juraj Guliš.

Zapovjednik JVP Samobor Mladen Žitković uručio je diplome za tehničke intervencije operativnim članovima: Damiru Dominu, Davoru Dominu, Ranku Oslakoviću, Željku Otmačiću i Saši Štajnkleru.

Zahvalnice Dobrovoljnog vatrogasnog društva za poseban doprinos dobili su Tomislav Brkić, Dubravko Golubić, Vladimir Kinđerski, Ivana Kokot, Željko Otmačić, Marko Petroci, Dubravko Regović, Ivan Rodić, Željko Sambolek i Saša Štajnkler.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.