“Langovci” pokazali da poznaju Hrvatski sabor

6. ožujka 2017.
Komentari isključeni
961 Pregleda

“Koliko poznaješ Hrvatski sabor?” naziv je on line kviza u kojem su u petak, 3. ožujka, sudjelovali učenici osnovnih škola iz cijele Hrvatske. Kao što je istaknuto na mrežnim stranicama Hrvatskog sabora kviz pitanja proizlaze iz nastavnog Plana i programa povijesti za 6., 7. i 8. razred uključujući odgojno-obrazovne ishode Programa međupredmetnih i interdisciplinarnih sadržaja Građanskog odgoja i obrazovanja za osnovne i srednje škole.Dva su cilja ovog edukativnog programa. Provjeriti koliko učenici osnovnih škola znaju o Hrvatskom saboru i njegovoj ulozi u povijesti hrvatskoga naroda ali, još važnije, potaknuti najmlađe na učenje o Saboru kao suvremenom parlamentu 28. članice Europske unije.

Ove godine učenici Osnovne škole Milana Langa iz Bregane bili su iznimno uspješni te su u konkurenciji 64 prijavljene škole osvojili sjajno deveto mjesto, najbolje od svih škola s područja Zagrebačke županije. Pod mentorstvom Sanje Rapljenović natjecale su se Mia Matijašić, Laura Komljenović i Filipina Hercigonja. Rezerve su bile (ali vježbale i bodrile sa strane!) Lea Bišćan, Jasmina Čaušević i Ivona Novak. Velike čestitke učenicama i njihovoj mentorici!

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.