Goranu Jurkoviću veteransko srebro

6. ožujka 2017.
Komentari isključeni
571 Pregleda

Natjecatelji Judo kluba Profectus Samobor osvajali su medalje na državnim prvenstvima u svim uzrastima, od dječaka i djevojčica, pa do seniora i seniorki. Nedostajala je samo veteranska medalja, a nju je jučer u Rijeci osvojio Goran Jurković.

Zbog malog broja prijavljenih, natjecatelji nisu bili podijeljeni po godištima rođenja, već samo po težini. Goran Jurković je u kategoriji do 100 kilograma u četvrtfinalnoj borbi pobijedio člana Judo kluba Black belt iz Zagreba, a u polufinalnoj atraktivnim bacanjem člana Judo kluba Ippon Labin. U finalu gubi borbu od snažnijeg i 12 godina mlađeg Borisa Majcenovića iz Judo kluba Samobor.

Goran Jurković se bavi judom od 1980. godine, tj. od samog početka tog sporta u Samoboru. Bio je juniorski viceprvak Hrvatske, a 2003. godine postaje član seniorske ekipe koja je predstavljala Hrvatsku u Ligi Europskih prvaka. Nositelj je majstorskog pojasa 1. dan i dopredsjednik Judo kluba Profectus Samobor.

Vladimir Vuković

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.