Otvorena izložba Danijela Deverića

5. ožujka 2017.
Komentari isključeni
802 Pregleda

Danas je otvorena izložba Danijela Deverića „ Ljubiti čovjeka“ u planinarskom domu Cerinski vir.

Izložbu je otvorio vjeroučitelj Radovan Librić, koji je okupljenima približio Danijelove radove s aktualizacijom riječi iz Matejeva evanđelja u kojem Krist govori : „Što god (ne) učiniste jednomu od ovih najmanjih,(ni) meni (ne) učiniste. (Usp. Mt 25,40.45). Najme ovu rečenicu živjeli su katolički sveci koje je Danijel približio svakom čovjeku kroz svoje radove. Katolički sveci su njegova trajna inspiracija.

Okosnicu izložbe čine portreti svete Majke Terezije i svetog Ivana Pavla II . Danijel je teolog, dugogodišnji član udruge Ekosspiritus a nadahnuće za svoj rad traži u Bibliji i poruci Radosne vijesti.

Izložba će biti otvorena u planinarskom domu na Cerini do 9. srpnja a moguće ju je razgledati vikendom kada je planinarski dom otvoren za posjetitelje.

Mislav Maroević

Novinarstvom se aktivno počeo baviti 1976. u danas kultnom magazinu Svijet. Radijsku karijeru započinje 1978. godine na Radio Samoboru. Početkom devedesetih godina podiže obiteljsku tvrtku Matis, koja 2004. godine dobiva koncesiju Radio Samobora.

Komentari nisu dopušteni.