Sveta Nedelja pod maskama

27. veljače 2017.
Komentari isključeni
1.590 Pregleda

Na subotnjem, 20. po redu Svetonedeljskom fašniku, oko 600 mališana maskiralo se i nastupilo na glavnoj fašničkoj pozornici pred mnogobrojnom publikom koja je ispunila Trg Ante Starčevića. Program su otvorili stalni voditelj Dječjeg fašnika u Svetoj Nedelji, glumac Kristijan Ugrina Kiki te Strmečki mališani s fašničkom himnom i Svetonedeljske mažoretkinje.

Dječji vrtić Linigra na fašničku je pozornicu doveo vesele Čarobnjake i Snjegoviće. Dječji vrtić Osmijeh predstavio se s veselim Klaunovima i Pipi dugom čarapom s gusarima. Dječji vrtić Slavuj nastupio je sa 7 maskiranih skupina: Dimnjačarima, Kaubojima i kaubojkama, Leptirima, Navijačima, Gospodom i gospođama, Malcima te Afrikancima.

Na pozornici su se predstavili i veseli i raspjevani dječji zborovi Pikići i Samoborček sa po tri pjesme, a između vrtićkih i školskih nastupa uslijedile su atraktivne koreografije maskiranih članica Plesnog kluba Balans koji su nastupili sa 6 točaka.

Ukupno 9 razreda matične i svih područnih škola predstavilo se šarolikim kostimima i kreativnim temama. Redom su to bili Svadbena družina 3. B razreda Područne škole Rakitje, Privatna škola Vuk 4. B razreda Matične škole, Bonton 4. C razreda Područne škole Rakitje, Boom-Boom 5. C razreda Matične škole, Trolovi 5. E razreda Matične škole, Ratnici 6. B razreda Matične škole, Lutke na navijanje 6. B razreda Područne škole Rakitje, Filipov cvjetić 7. A razreda Matične škole i Egodools 7. B razred Matične škole.

U sklopu dječjeg programa na Trgu Ante Starčevića bio je i besplatan facepainting.

Turistička zajednica grada Svete Nedelje vrtićkim i školskim maskiranim skupinama osigurala je novčane nagrade koje će iskoristiti za prigodne izlete.

Pet mjesnih odbora, kuburaši, Blaž i Antimon iz Večernje škole, pojedinačne maske i nezaboravan koncerta Mladena Grdovića i Grupe Romantic na prepunom svetonedeljskom trgu obilježili su program za odrasle, u subotu na Svetonedeljskom fašniku.

Poslijepodnevni program održao se pod voditeljskom palicom Darka Janeša i Majka, a započeo je već tradicionalno pucnjevima iz kubura svetonedeljskih Gromovnika. Uslijedio je potom i nastup mjesnih odbora na glavnoj pozornici. Ove godine na svetonedeljskom fašniku bilo ih je 5: Jagnjić Dol, Strmec, Sveta Nedelja, Brezje i Novaki.

Brezje je sudjelovalo s temom “Regrutacija” i osvojilo prvo mjesto s 14 bodova. Drugi je bio Jagnjić Dol s temom “Cigani”, koji je skupio 13 bodova. Trećeplasirani su bili Strmčani s temom “INA-MOL-HEP”, kojima je pripalo 11 bodova. Četvrto mjesto zaslužio je Mjesni odbor Sveta Nedelja s temom “Kolinje” za koju je dobio 8 bodova, a peto mjesto Novaki s temom “Majstori po kućama” koji su zavrijedili 4 boda.

Turistička zajednica grada Svete Nedelje dodijelila je i jedno posebno priznanje Mjesnom odboru Brezje za 20 godina sudjelovanja na organiziranom fašniku u Svetoj Nedelji. Nagrade, priznanja i zahvalnice mjesnim odborima kao i nagrade sponzora za najbolje pojedinačne maske uručio je gradonačelnik Svete Nedelje Drago Prahin.

Veseli komičarski dvojac Blaž i Antimon iz Večernje škole pjesmama i vicevima oduševio je prepun svetonedeljski trg. Na pozornici su se atraktivnim koreografijama predstavile i Svetonedeljske mažoretkinje.

Za kraj fašničkih spelancija u Svetoj Nedelji uz besplatno kuhano vino, koncertnim nastupom legendarni Mladen Grdović pred prepunim gradskim trgom zabavljao je veselu i odlično raspoloženu publiku koja je više od dva sata zajedno s njim pjevala njegove nezaboravne hitove.

Organizatori ovogodišnjeg Svetonedeljskog fašnika bili su Turistička zajednica grada Svete Nedelje, Grad Sveta Nedelja i Komunalno poduzeće Svenkom.

Fotografije: Fotoklub KLIK Sveta Nedelja

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.