Sunačana, zabavna i gužvovita fašnička nedjelja!

26. veljače 2017.
Komentari isključeni
1.427 Pregleda

I druga fašnička nedjelja donosi pregršt događanja i zabave u Slobodnoj fašničkoj republici. Bogati program počeo je jutros nastupom Dječjeg zbora Smješak, a potom je na Trg stigla velika povorka osnovnoškolaca iz 5 samoborskih osnovnih škola. Tako su pozornicom prodefilirali mali kauboji, indijanci, svemirci, meduze, praljudi, faraoni, avijatičari i još sto drugih čuda u režiji školaraca iz OŠ Bogumila Tonija, Milana Langa, Mihaela Šiloboda, Ruda i OŠ Samobor. Svojim su maskama i nastupom oduševili fašnički puk. Vrijedne mališane i njihove mentore Turistička zajednica nagradila je krafnama te zasluženim izletom tj. plaćenim autobusom koji će ih odvesti do izletničke destinacije koju sami odaberu.

Potom je uslijedio izbor maskiranih obitelji te nastup Cirkuske udruge Razbibriga. U 14 sati samoborskoj publici predstavit će se tamburaški sastav Od sumraka do zore, dok će u 15 sati krenuti povorka mjesnih odbora i alegorijskih kola u kojoj će biti Hrastina, Celine, Rude i Podvrh. Nakon povorki slijedi kombinacija glazbeno-zabavnog programa u kojem će se izmjenjivati stand up komičari Studija smijeha te tamburaški sastav Od sumraka do zore. U 19.30 je izbor najboljih maski večeri. Fašnik je pun nagrada i nagradnih igara. Dakle, danas još imate priliku sudjelovati u izboru za najbolju i pojedinačnu masku! Maskirajte se i svoje bedastoće na fašničkoj pozornici pokažite od 19:30 sati.

Na Trgu Srakinih mališana (Trg Matice hrvatske) i dalje traju programi za maskirane klince i klinceze. Uz predstave Šarenog svijeta i Udruge Antuntun tu su i Laboratorij zabave te JumpingClay radionice. Zabavno je i u Luna parku. Svi su pozvani, svi su dobrodošli, svi su veseli.

Fotografije: Kruno Solenički

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.