Velika srca velikih košarkaša!

25. veljače 2017.
Komentari isključeni
2.030 Pregleda

Košarkaški veterani Barcelone i kombinirane veteransko-seniorske snage KK Samobor odigrali su fašničko-humanitarni derbi u Sportskoj dvorani Samobor. Iako je više koševa zabila katalonska momčad koja je slavila rezultatom 72:86, pravi pobjednici bili su svi koji su napunili dvoranu i svojim prilozima pomogli radu udruge Nova budućnost. Mali štićenici udruge na kraju utakmice sudionicima su predali zahvalnice, a puna dvorana pljeskom je pozdravila velika srca velikih igrača. Sve je na početku susreta pozdravio predsjednik KK Samobor Branislav Leković. Svoju podršku ovom humanitarno-sportskom projektu dali su i državna tajnica za sport Janica Kostelić i košarkaška legenda Mirko Novosel te gradonačelnik Krešo Beljak koji je i zaigrao u prvoj četvrtini, a prvu loptu na utakmici bacila je Sraka, dok je spektakularno predstavljanje momčadi vodio fašnički Fiškal.

Atraktivnosti programa svojim su nastupom doprinjele i Klinčaselske mažoretkinje te breakdanceri. Iako je rezultat utakmice bio u drugom planu spomenimo ipak da je najučinkovitiji igrač bio Mario Kasun u dresu Barcelone s 31 košem, a dvoznamenkasti su još bili Bosch-Bifet sa 14 koševa, Ordin sa 13 te Aguado s 10.

U redovima domaćina jedini dvoznamenkasti bio je Lukačić. Mario Kasun inače je bio jedan od inicijatora ideje humanitarne utakmice, a košarkaše Barcole čeka i daljnje druženje s domaćinima iz KK Samobor koji su ih već upoznali sa samoborskim specifičnostima i fašničkim duhom, a u ponedjeljak ih vode u posjet Muzeju Dražena Petrovića te na trening škole košarke.

Tekst i fotografije: Kruno Solenički

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.