Najnovije
Od stipendija do događanja u Bunkeru! (21. listopada 2019. 15:05)
Pobjeda i 2 poraza (21. listopada 2019. 10:25)
Medalja do medalje (21. listopada 2019. 09:14)
8 medalja s 2 turnira (21. listopada 2019. 09:09)
Završnica uz Jacquesa i vatromet (20. listopada 2019. 13:54)
Od gradske budnice do samoborske kotlovine (19. listopada 2019. 17:21)

Pregršt maski, plesa, smijeha i dobre glazbe!

25. veljače 2017.
Komentari isključeni
691 Pregleda

Čitav dan Slobodna fašnička republika svojim sugrađanima i brojnim posjetiteljima nudi pregršt događanja i zabave. Poslijepodne je bilo u znaku gostujućih maskiranih skupina iz Svete Nedelje i gusara iz Župe dubrovačke, koji su u naš grad došli desetu godinu u nizu.

Za pregršt dobre glazbe pobrunuo se band Kreativni nered, za puno plesa Bailatino, a za puno smijeha stand up komičari iz Studija smijeha.

Među maskiranim skupinama koje su se danas predstavile na središnjoj fašničkoj pozornici bila je i grupa Erasmus – sastavljena od mladih iz 7 europskih zemalja :(Hrvatske, Italije, Litve, Makedonije, Rumunjske, Slovačke i Poljske). Time je 191. Samoborski fašnik poprimio međunarodni karakter. Mlade je inspirirala politika tj. predsjednički izboru u Americi. Pokazali su da se brojne razlike i nesuglasice među političkim vođama mogu prevladati jedino zajedništvom. Erasmus projekt “Carnival of cultures” u našem je gradu realizirala Udruga Pozitiva. Sutra će mladi Europljani fašničkoj publici predstaviti kulinarske specijalitete svojih država i to u samoborskom Hostelu od 16 sati. Svi ste dobrodošli!

Mjesni odbori Hrastina, Rude, Celine i Podvrh sutra će od 15 sati fašničkom puku na središnjem samoborskom trgu pokazati sve svoje bedastoće. Dio onoga što pripremaju pokazali su danas u svojim taborim na Trgu kod pošte. Sve su posjetitelje počastili domaćim specijalitetima kobasicama, gulašom, kolačima… i naravno vinom te ostalim tekućinama.

Nakon izbora najboljih pojedinačnih i grupnih maski slijedi koncert Opće opasnosti. Time će program na Trgu fašničkih velikana završiti, no zabava će se nastaviti u brojnim samoborskim kafićima koji rade do 4 sata iza ponoći.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.