Svetonedeljski fašnik – od jutra do mraka

24. veljače 2017.
Komentari isključeni
1.538 Pregleda

Sveta Nedelja se priprema za svoj jednodnevni Fašnik koji će se održati sutra, u subotu, 25. veljače, od ranih jutarnjih do kasnih večernjih sati, s bogatim programom za djecu i odrasle, koji će se odvijati pod velikim šatorom.

Dječji dio počinje u 10 sati i 50 minuta s fašničkom povorkom dječjih vrtića od škole u Svetoj Nedelji do Trga Ante Starčevića gdje će te najmanje dočekati voditelj Kristijan Ugrina Kiki. Feštu će fašničkom himnom otvoriti Strmečki mališani, a za njima će nastupiti i Svetonedeljske mažoretkinje. Potom će se predstaviti 11 skupina djece iz dječjih vrtića Linigra, Osmijeh i Slavuj, a u 12 sati na svetonedeljsku fašničku scenu dolaze tamošnji školarci s još 6 fašničkih družina. Prije njih zapjevat će i zaplesati dječji zborovi Samoborček i Pikići te Plesni klub Balans.

Svetonedeljski program za odrasle počet će sutra u 17 sati i 30 minuta kada će se na glavnom gradskom trgu u susjednom gradu predstaviti maskirane skupine 5 tamošnjih mjesnih odbora. Znak za početak njihovog programa dat će Kuburaško društvo Gromovnik, a potom će na pozornicu Jagnjić Dol, Strmec, Sveta Nedelja, Brezje i Novaki. Voditelji tog dijela programa bit će Darko Janeš i Branko Ilić Majk. Za mjesnim odborima uslijedit će ples pod maskama i izbor pojedinačnih maski iz publike uz bogate nagrade sponzora. U programu sudjeluju i Svetonedeljske mažoretkinje, a od 19.30 publiku će zabavljati komičarski dvojac iz Večernje škole, Denis i Blaž.

Nakon proglašenja najboljih u konkurenciji mjesnih odbora te pojedinačnih maski, poslije 20 sati slijedi dvosatni koncert Mladena Grdovića i Grupe Romantic.

Organizator Fašnika, Turistička zajednica Svete Nedelje i suorganizatori, grad Sveta Nedelja i tvrtka Svenkom, za posjetitelje su pripremili besplatno kuhano vino, koje će se dijeliti od 18 sati i 30 minuta.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.