S Ninom do duboko u noć

24. veljače 2017.
Komentari isključeni
951 Pregleda

Jedan od dva središnja događanja današnje fašničke večeri, nastup je Nine Badrić na glavnoj pozornici samoborske fašničke republike, koji polako dostiže svoju kulminaciju. Iako je kiša i više nego prepolovila dolazak maškara u gradsko središte, dinamično je i zabavno na Trgu. I Španjolci su tu negdje u blizini, prije nego što odu na počinak da bi se mogli pripremiti za sutrašnji veteranski derbi protiv iskusnih samoborskih risova. Uz Ninu Badrić i njezin band, večeras su svirali i pjevali dečki iz grupe Bolji život.

Kiša je, nažalost, spriječila nastup nekih najavljenih maskiranih skupina naših samoborskih ustanova i institucija, ali su se dvije školske grupe ipak odvažile doći na scenu čime su pokazale da im je Fašnik iznad svega drugog. Dojmljivi su bili i jedni i drugi, “langovci” i “jankići”. Profesori škole Milana Langa iz Bregane pretvorili su se u čuvenu grupu TNT i lansirali sa scene pucanj iz Topa s Vugrinščaka, dok su se profe iz Osnovne škole Samobor zamaskirale u “Samoborske frajle” i pokazale kako se i damski može baratati s rekvizitima poput metle, partviša i sličnih.

Uz njih, na sceni su se naše i 3 gostujuće skupine maškara iz Dobove.

Snimio: Kruno Solenički

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.