Premijerno predstavljena nova knjiga Bekima Sejranovića

24. veljače 2017.
Komentari isključeni
1.237 Pregleda

Svoju najnoviju knjigu “Dnevnik jednog nomada” jučer je premijerno u Gradskoj knjižnici Samobor predstavio pisac Bekim Sejranović. Za svoje najnovije autobiografsko djelo kaže da je to roman u obliku dnevničkih eseja, a pisao ih je dok je bio u teškoj depresivnoj životnoj fazi. Zato je i urednik knjige Drago Glamuzina iz V.B.Z.-a rekao kao do sada nije vidio da jedan pisac tako gazi po sebi kao Bekim u “Dnevniku jednog nomada”.

Bekim Sejranović rođen je u Brčkom, ima norveško državljanstvo, a živi na relaciji Oslo – Ljubljana – Zagreb. Naravno tu su i drugi gradovi po kojima luta. Svugdje je i nigdje, a nomadstvo, kaže ima svoje prednosti, ali i nedostatke.

“Posebnost njegove nove knjige je što je to dnevnik u kojem govori u svom životu od 2011. do 2016. godine, ali i putopis, jer piše o 50-ak mjesta koje je posjetio u tom periodu, ali i o knjigama koje je pročitao, pa čitatelj njegovim očima čita te knjige”- rekao je Drago Glamuzina.

Dnevnik jednog nomada Bekim je istovremeno pisao na hrvatskom i na norveškom jeziku, što nije uobičajeno. Bekim je s publikom podijelio nekoliko životnih anegdota, ali i poteškoća koje ima s izdavačem u Norveškoj, kao i o birokratskim problemima s kojima se svako malo susreće. Govorio je i o statusu pisaca u Norveškoj, o razlici ako pišete na norveškom ili pak njima stranom jeziku, o njihovom odnosu prema kulturi i drugim zanimljivostima. Uskoro možemo očekivati i novu knjigu koja je u procesu nastanka – najavio je Bekim Sejranović.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.