Nakon božićnica i gradske uskrsnice za umirovljenike

24. veljače 2017.
Komentari isključeni
2.417 Pregleda

Nakon što je gotovo dvije tisuće umirovljenika preuzelo svoje božićnice, Grad Samobor obradovat će ih i uskrsnicama za nadolazeći blagdan. Za isplatu uskrsnica osigurano je milijun kuna u gradskom proračunu, a isto toliko utrošit će se i za božićnice krajem ove godine, prema istom modelu kao i u 2016. To je još jedna u nizu socijalnih mjera kojima se nastoji osigurati bolji životni standard za sve građane i potvrditi teza kako je Samobor grad po mjeri čovjeka. Iznos uskrsnice ovisi o primanjima i socijalnom statusu, a iznosi 200, 300 ili 500 kuna.

Gradska uprava obavještava umirovljenike s prebivalištem na području grada Samobora koji imaju mirovinska primanja do dvije tisuće kuna, kako pravo na isplatu uskrsnice ostvaruju svi oni koji su već ranije predali dokumentaciju za isplatu božićnice, a i dalje udovoljavaju propisanim kriterijima. Oni koji nisu predali dokumentaciju za isplatu božićnica mogu predati ispunjeni Obrazac za prijavu u evidenciju umirovljenika u vremenu od 1. do 17. ožujka. Obrazac se predaje na porti Gradske uprave na Trgu kralja Tomislava 5, a osim na porti može se preuzeti i na www.samobor.hr.

Uz popunjene obrasce obavezno je priložiti kopiju osobne iskaznice i zadnjeg odreska mirovine ili rješenja o mirovini. Svaki umirovljenik obvezan je prijaviti mirovinska primanja u zemlji i iz inozemstva.

Uskrsnice će se isplaćivati u poslovnici FINE u Samoboru, od 23. ožujka do 15. travnja ove godine. Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Upravnom odjelu za društvene djelatnosti Grada Samobora na broj telefona 33 78 132.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.