Izvještajna skupština Crvenog križa

24. veljače 2017.
Komentari isključeni
1.058 Pregleda

Nakon izborne u siječnju, Gradsko društvo Crvenog križa Samobor jučer je održalo i izvještajnu skupštinu u svom novom sazivu. Otvorio ju je predsjednik Društva Edi Kirschenheuter pozdravivši sve skupštinare, ali i goste, predstavnika Grada Samobora, višeg upravnog savjetnika u Odjelu za društvene djelatnosti Marijana Kižlina te predsjednika i ravnateljicu Društva Crvenog križa Zagrebačke županije, doktora Ivicu Cvetkovića i Andreu Silviju Hotujac.

Skupština je za oko pola sata odradila relativno kratak dnevni red iz kojega izdvajamo prihvaćanje financijskog izvješća o lanjskom poslovanju prema kojem je Gradsko društvo u 2016. godini raspolagalo s 2 milijuna i 632 tisuće kuna, a za redovitu djelatnost i posebne programe utrošeno je 9 tisuća kuna manje.

Prošle je godine Crveni križ preko projekta Zagrebačke županije zaposlio na 6 mjeseci 12 gerontodomaćica. Specifičnost samoborskog Crvenog križa je Mikrodom u kojemu su smještene starije osobe kojima je potrebna posebna njega i skrb, koji je i dodatni izvor prihoda za organizaciju, a kakvog nemaju druga društva u Županiji i šire. U odnosu na prošlu godinu ove je više prihoda planirano i od usluge tečajeva prve pomoći za vozače jer se sada oni odvijaju na razini dviju auto-škola.

Pri kraju sjednice, dr. Ivicu Cvetkovića u sastavu Odbora Gradskog društva Crvenog križa Samobor, odlukom skupštinara zamijenila je predstavnica Općine Stupnik, Dragana Bedenik.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.