Barcelona na Samoborskom fašniku

24. veljače 2017.
Komentari isključeni
1.106 Pregleda

Vjerojatno najviša delegacija u dugogodišnjoj povijesti Samoborskog fašnika večeras je posjetila predstavnike bivše i sadašnje samoborske vlasti. Košarkaške veterane Barcelone dočekali su predsjednik Gradskog vijeća Branimir Šiljak i zamjenica gradonačelnika Sanja Horvat Iveković te Štef Fiškal kao predstavnik fašničke vlade. Osim što su razmijenili tople riječi dobrodošlice uz prevođenje Marija Kasuna te se kucnuli uz samoborski bermet, košarkaši su svojim domaćinima darovali dres Barcelone i klupsku zastavicu s potpisima svih veterana – košarkaških legendi kluba, a ovi njima fašničke putovnice.

Potom su se svi predstavili i na središnjoj fašničkoj pozornici, a sutra ih čeka humanitarna utakmica s veteranima Samobora od 17 sati i 30 minuta u sportskoj dvorani srednjih škola. Ulaz je besplatan, a cilj utakmice je promocija košarke, posebno među mladima. Istovremeno će se prikupljati donacije za udrugu Nova budućnost koja zbrinjava djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Uz ovaj atraktivan i uzbudljiv košarkaški dvoboj, poznati košarkaši održat će i školu košarke za mlade igrače.

Tekst i fotografije: Kruno Solenički

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.