Samobor oduševio Međunarodni klub žena

21. veljače 2017.
Komentari isključeni
1.408 Pregleda

Da Samobor oduševljava posjetitelje koji se zaljubljuju u njegov šarm, gostoljubivost i tradiciju, uvjerile su se i članice Međunarodnog kluba žena koje su danas posjetile naš grad. Dobrodošlicu im je poželjela zamjenica gradonačelnika Sanja Horvat Iveković koja ih je upoznala s poviješću Gradske vijećnice. Nakon upoznavanja sa Samoborom, predstavnice Kluba uputile su se u razgledavanje grada, popraćeno degustacijama lokalnih specijaliteta.

Međunarodni klub žena osnovan je 1993. godine s ciljem povezivanja žena iz različitih zemalja koje žive u Zagrebu. Danas Klub ima više od 200 članica iz 50 različitih zemalja. Jedan od ključnih ciljeva Kluba je prikupljanje sredstava za skupine i ustanove u Hrvatskoj koje djeluju za dobrobit žena i djece. Tako je ove godine na Božićnom sajmu, koji je tradicija Kluba, prikupljeno više od 400 tisuća kuna za dječji vrtić Vladimira Nazora i Glazbenu školu Bruno Bjelinski iz Daruvara, kao i za udrugu Sustav Orkestara Djece i Omladine – SO-DO.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.