Veljača puna Balansa

20. veljače 2017.
Komentari isključeni
1.556 Pregleda

Za plesače Udruge Balans-Code veljača je poseban mjesec prepun zabave, nastupa, šarenila i veselih koreografija, najviše zbog fašnika.

Drugu godinu uzastopno “balansice” gostuju na svečanom proglašenju najsportaša grada Samobora, gdje je ove godine juniorska postava “Zlatne Balansice” u dvorani9 samoborskog kina nastupala s dinamičnom koreografijom Hideway, koju potpisuje Matea Petrić.

Gotovo cijeli svoj vijek Balans nastupa i na Samoborskom fašniku, a posljednje dvije godine priređuju pravi performans u trajanju od sat vremena. Tako je bilo u nedjelju kada su sve prisutne maškare na samoborskom trgu imale prigodu vidjeti plesno-scenski performans Balans Circus la Domenica sa svinjom, vukom, kokicom, Mašom i Medom u glavnim ulogama.

Dramska skupina je, naime, izvela predstavu “Maša i Medo u cirkusu”, a zatim je na pozornicu došao Serđo menadžer cirkusa i pozvao sve plesne skupine Balansa da se okušaju u audiciji za novu cirkusku predstavu. Publika je vidjela popularnu Violettu, zatim zlu Qruellu, duhove su natjeravali Qhostbustersi, a papreno kiselu juhu su spravljale Vještice. Za Kaubojima se sve prašilo, a na kraju su svi slavili uz Can Can plesačice.

Za veliki cirkus show zadužene su bile trenerice Sanja Krapinec Barbaro, Matea Petrić, Patricija Špoljar i voditelj cirkusa Matija Prahin.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.