“Profectusovci” uspješni na 3 borilišta

20. veljače 2017.
Komentari isključeni
2.074 Pregleda

Iza judaša Judo kluba Profectus Samobor vrlo je uspješan vikend. Nastupili su na 3 različita natjecanja i sa svakog se vratili sa zapaženim rezultatima.

U Sportskoj dvorani Sutinska vrela u Podsusedu u subotu je održan međunarodni turnir “Black belt open” na kojem je nastupilo 306 natjecatelja iz 28 klubova. Judo klub Profectus Samobor natjecao se s dječacima i djevojčicama starosti do 10 i do 12 godina. Braća Marko i Jakov Ćurić u svojim su kategorijama stigli do brončanih medalja, a Lena Petrinić do srebra. Posebno inspirirani za nastup bili su Fredi Pavlović i Jana Cvjetko koji nisu znali za poraz, pa su im zasluženo pripale zlatne medalje. Jana Cvjetko je osvojila i priznanje kao najbolja natjecateljica uzrasta do 12 godina.

U subotu je u Slovenj Gradecu održan “Pokal Guštanj” na kojem je nastupio 291 natjecatelj iz 38 klubova iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Poljske i Ukrajine. Na natjecanju je bilo i 6 natjecatelja samoborskog kluba i svi su se kući vratili s medaljama. Nina Cvjetko i Tomislav Dömötörffy osvojili su brončane medalje, Tena Pšeničnjak srebrnu, a Diana Sertić, te Antonio i Dora Hrkec zlatne. Antonio je u svom pohodu pobijedio dva predstavnika Slovenije, te Poljaka i Ukrajinca, a sestra Dora aktualnu državnu prvakinju i viceprvakinju Slovenije. Dora je osvojila i pokal za najuspješniju natjecateljicu u uzrastu do 14 godina.

U Španjolskoj je održan drugi ovogodišnji svjetski kup za kadete i kadetkinje na kojem je nastupilo 423 natjecatelja iz 21 države. Lara Cvjetko iz Profectusa Samobor, nakon zlata osvojenog u Italiji, u Španjolskoj je u natjecanje krenula s mjesta prve nositeljice. Nakon pobjeda protiv predstavnice Izraela i Velike Britanije, izgubila je u četvrtfinalu. Zbog lakše ozljede koljena odlučeno je da ne nastavlja borbu za broncu.

Lorena Štengl je ponovila rezultat iz Italije i s dvije pobjede i dva poraza završila natjecanje na 7. mjestu te osvojila novih 16 bodova na svjetskoj rang listi.

Helena Vuković se pobrinula za najbolji hrvatski rezultat. Kao prva na svjetskoj kadetskoj listi u kategoriji preko 70 kilograma i kao prva nositeljica turnira, nije dopustila nikakva iznenađenja. Sigurnim pobjedama protiv predstavnica Nizozemske, Španjolske, Poljske i Njemačke došla je do drugog zlata na turnirima svjetskog kadetskog kupa ove godine.

Sljedeći kadetski kup je u Turskoj i natjecateljice Judo kluba Profectus Samobor će ga propustiti i dobro se pripremiti za jedno od najjačih i najbrojnijih natjecanja u kadetskoj seriji, svjetski kadetski kup u Zagrebu, koji se održava 11. i 12. ožujka.

Vladimir Vuković

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.