Županijska pomoć za prijavu projekata na EU natječaje

17. veljače 2017.
Komentari isključeni
801 Pregleda

Zagrebačka županija i ove godine, putem javnih poziva ukupne vrijednosti 3 milijuna i 290 tisuća kuna, nastavlja sufinancirati troškove tehničke pomoći za prijavu projekata na EU natječaje, izradu projektne dokumentacije te izradu Strategija razvoja pametnih gradova na području županije. Javni pozivi su otvoreni do iskorištenja sredstava, a najkasnije do 1. prosinca ove godine.

Od tog iznosa 2,2 milijuna kuna osigurano je gradovima i općinama s područja županije za sufinanciranje izrade projektne dokumentacije u 2017. godini za projekte koji će se financirati iz fondova i programa EU. Izrada projektne dokumentacije neophodan je preduvjet za prijavu razvojnih i kapitalnih projekata na EU natječaje, a visina iznosa sufinanciranja utvrđivat će se sukladno indeksu razvijenosti jedinice lokalne samouprave. Svaki prijavitelj može se natjecati s najviše 4 dokumenta za sufinanciranje, a maksimalan iznos potpore po jednom prijavitelju iznosi 280 tisuća kuna.

Također za jedinice lokalne samouprave, ali i pravne osobe kojima je osnivač Zagrebačka županija, osim trgovačkih društava, otvoren je milijun kuna vrijedan Javni poziv za sufinanciranje tehničke pomoći za prijavu projekata na EU natječaje u 2017. godini. U smislu ovog natječaja Županija će sufinancirati stručnu pomoć konzultanata za identifikaciju i evaluaciju projektnih ideja, pripremu projekata te izradu potpune prijave na EU natječaj. Maksimalni iznos potpore po jednom prijavitelju iznosi 30 tisuća kuna, a sama visina potpore ovisi o indeksu razvijenosti jedinice lokalne samouprave u kojoj se nalazi sjedište prijavitelja.

S ciljem povećanja konkurentnosti gospodarstva, razvoja poduzetništva, posebice u sektoru informacijsko-komunikacijske tehnologije, te podizanju kvalitete života građana kroz unapređenje rada javne uprave korištenjem IK tehnologija, Županija je osigurala 90 tisuća kuna za sufinanciranje izrade Strategija razvoja pametnih gradova na svom području.

Tekst javnih poziva sa svim uputama i obrascima nalazi se na web stranici Zagrebačke županije.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.