Promociju “Ričeta” prekinuo poziv Melanie Trump

17. veljače 2017.
Komentari isključeni
1.204 Pregleda

Izložba “Fašničke maske” otvorena je sinoć u Samoborskom muzeju.

“Izloženo je 15 radova , od 9 autora, a posebnost izložbe je raznovrsnost iskaza, jer radovi su nastali u raznim tehnikama. Kreativni potencijali autora nisu identični, ali dodirna točka im je što poštuju klasičnu estetiku djela koji uključuje moderni senzibilitet” ” – rekla je voditeljica likovnog odjela samoborskog Ogranka MH, Snježana Zakanj Radovanić.

Tako se vidjeti može fotografija Vlaste Mažuranić, rad nastao kombinacijom tehnika i boja Nevenke Miklenić, keramička maska Grozdane Korpar, ulje na platnu Ivana Jambrešića, akril Snježane Zakanj Radovanić, skulpture od drveta Zdenke Resar, Maje Šmit i Franje Jurčine te kombinacija olovke i matičnih ploča uvijek inovativne Maje Cipek.

Samoborski ogranak Matice hrvatske ujedno je promovirao i svoj humoristično-satirični list “Ričet z domače kujhne”. “U njega smo stavili svašta, politiku, sport, kulturu, viceve i karikature” – rekao je ,u novi “Kip slobode” prerušeni, Ivo Markulin .Njegov je govor prekinula Melanie Trump. Uz tu šalu, satiru i humor u Ričetu dočarao je i Milan Žegarac Peharnik pročitavši ulomak iz tog fašničkog lista. Naglasio je kako je “Ričet” kao i “Sraku” ipak trebalo malo više začiniti.

Mogle su se čuti i zanimljive pjesme koje su u čast Samoborskom fašniku napisali samoborski pjesnici Vlasta Mažuranić, Ljubica Šego i Zdravko Škrapec.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.