Počeo je 191. Samoborski fašnik!

17. veljače 2017.
Komentari isključeni
1.554 Pregleda

191. Samoborski fašnik počeo je večeras svirkom Rockfelera i nastupom maskiranih samoborskih školaraca iz Srednje strukovne škole, Gimnazije Antuna Gustava Matoša, Ekonomske , trgovačke i ugostiteljske škole te Centra Lug . Srednjoškolci su fašničkom puku okupljenom na Trgu fašničkih velikana pokazali koliko su maštoviti, kreativni i zabavni, a inspiracija im je bila hrvatska i školska svakodnevnica. Posebno su ih inspirirali naši političari. Nakon nastupa srednjoškolaca na pozornici su se predstavile maske, a potom je uslijedio koncert Colonie.

Da će u subotu, 18. veljače, u potpunosti maske preuzeti vlast najavili su fašniči likovi. To će se dogoditi u 13 sati kada će Princ, Sraka, Sudec i Fiškal preuzeti ključeve grada i proglasiti Slobodnu fašničku republiku. U tome će ih podržati maskirana skupina i Sudar Percussion.

Prije toga u 10 sati na glavnu pozornicu dolaze dječje gostujuće skupine, a bogat dječji program Srakafest odvijat će se i na Trgu Matice hrvatske. Poslijepodne će biti prožeto glazbom i plesom, a za puno smijeha pobrinut će se stund up komičari. U večernjim satima slijedi izbor maski, a potom pozornicu zauzima Psihodmodo pop.

Samoborski fašnik ima i svoje sportske discipline i to Hokej, Metloboj i Krafling. Sportsko druženje pod maskama počinje u subotu, 18. veljače, u 15 sati hokej utakmicom Munja iz Novog Zagreba i Samoborskih Sraka. Pola sata kasnije hokej će se igrati i s metlama, a boćati će se s demižonima. Sve će se to odvijati na klizalištu i terenu u nekadašnjoj vojarni Taborec.

Veselo će biti i na trgu kod pošte jer tamo su se utaborili mjesni odbori. Svakako ih posjetite u vremenu između 16 i 20 sati te ne propustite njihov nedjeljni nastup na glavnoj pozornici. U ovogodišnjem fašniku sudjeluje 8 mjesnih odbora.

Fašnička zabava odvija se i u brojnim samoborskim kafićima. Otvoreni su sve do 4 sata iza ponoći, a u 17 ugostiteljskih objekata kao i u uredu Turističke zajednice možete besplatno preuzeti fašničku putovnicu. Sakupljanjem 13 pečata prigodom konzumacije jela i pića u tim ugostiteljskim objektima, možete sudjelovati u bogatoj nagradnoj igri. Osvojiti možete putovanja po vlastitom izboru. Pravila nagradne igre objavljena su na www.fasnik.com, a sretni dobitnici znat će se zadnjeg dana fašnika 28. veljače.

Raspisana je i fašnička tjeralica! Traže se najveći zlikovci Fašničke republike. Budite lice s tjeralice i bogato ćete biti nagrađeni. Pravila su jednostavna: zamaskirani dođite na Samoborski Fašnik, pronađite Wanted okvir za fotkanje, pofotkaje se i uploadaje svoju fotku na fašničku tjeralicu. Sve informacije potražite na fasnik.com

U subotu, 18. veljače parkiranje je besplatno svugdje osim na samoborskom sajmištu. Posebnu pozornost obratite na regulaciju prometa, jer centar grada ( Trg kralja Tomislava i okolne ulice) za promet će biti zatvoren od 10 do 24 sata.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.