“Književna posada” iz Bregane u Gradskoj knjižnici

16. veljače 2017.
Komentari isključeni
977 Pregleda

Nekoliko učenica 6. i 7. razreda Osnovne škole Milana Langa iz Bregane, koje vole čitati, zajedno s učiteljicom Valentinom Mahović, posjetile su u prošloga četvrtka Odjel za djecu i mladež samoborske knjižnice. Dočekala ih je knjižničarka Blaženka Mavrić Vadlja.

Osnovale su Čitateljski klub “Književna posada”. Razgovarale su o nekim pročitanim djelima i ušle u uloge likova iz bajke Ivane Brlić-Mažuranić “Šuma Striborova”. Dogovorile su se da će svaki mjesec pročitati jedno djelo te se sastati i razgovarati o njemu.

Trenutno čitaju djelo Branke Primorac “Maturalac”. Došle su tamo jer vole čitati, žele proširiti svoj rječnik te žele steći novo znanje. Bilo im je zabavno i jedva čekaju ponovni sastanak.

Igor Matijašić

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.