Ana Lenard i Luka Bumbak – najbolji sportaši Samobora

11. veljače 2017.
Komentari isključeni
3.517 Pregleda

Naša proslavljena karatašica Ana Lenard i ove je godine s punim pravom proglašena najboljom samoborskom sportašicom u 2016. godini u konkurenciji 3 nominirane sportašice. Najbolji sportaš između 6 nominiranih je vratar Rukometnog kluba Rudar Luka Bumbak. Rudari imaju trostruki razlog za slavlje jer su od 4 kandidirane i najbolja momčad našega grada za prošlu godinu, a njihov sportski direktor i glavni strateg, Darijo Gaća, zaslužio je u konkurenciji još dvojice sportskih kolega epitet najboljeg trenera u Samoboru. Nagradu za najbolju ekipu osvojila je, između dvije nominirane, seniorska štafeta Orijentacijskog kluba Japetić u sastavu Pia Ocvirk, Mirja Pavić i Eva Ocvirk.

Ana Lenard je rekla da ova nova nagrada kojom joj se odaje priznanje da je najbolja sportašica u gradu potvrđuje njezin kontinuitet u radu i pokazuje da to nije slučajnost. -Jako sam ponosna i na svoj klub i na sebe što to tako dugo traje. Moja najuspješnija godina bila je 2014. kad sam u Finskoj postala pojedinačna prvakinja Europe, a najdraža prošlogodišnja kad smo ekipno, kao reprezentacija bile srebrne. Za dlaku nam je izmaknula zlatna medalja, ali je moj nastup na tom prvenstvu bio jedan od najboljih, ako ne i najbolji za hrvatsku reprezentaciju – naglasila je Ana Lenard.

Luka Bumbak je istaknuo da se nije nadao ovoj nagradi i da već neko vrijeme razmišlja o sportskoj mirovini, no, sada će, kaže, malo preispitati to svoje promišljanje. -U svojih 30 godina prošao sam dosta klubova i moram priznati da sam se u 15 godina rukometne karijere, u Rudama najduže zadržao. Tu sam već 4 godine i to je jedan od pokazatelja kakav je to klub i kakav mu je karakter. Oko nas je pozitivno ozračje što je svakom igraču jako važno za uspješno bavljenje sportom – zaključio je Luka Bumbak.

Sportaš godine s invaliditetom je stolnotenisač Pavao Jozić, a najperspektivniji mladi sportaši su karatašica Nika Jelen i judaš Tomislav Dömötörfy. Tu je bila i najjača konkurencija jer je među djevojčicama bilo nominirano njih 11, a kod dječaka 6 sportaša.

Najperspektivnija mlada ekipa do 15 godina je Gimnastički klub Samobor. U kategoriji učeničkog sporta priznanja su kao najbolji primili atletičarka Bogumilca Ema Vukadin i rukometaš Rovija Mihael Trčak. Posebna priznanja među mladim sportašima zaslužili su tenisač Nikola Bašić i gimnastičarka Rebecca Kenda.

Od sportaša veterana nagradu je zavrijedio automobilist Antun Laušin, a najboljim sportskim djelatnikom proglašen je Drago Marović iz Motocross kluba TRP Marović. Nagrađeni su i lanjski jubilarci. To su Karate klub Samobor i Nogometni klub Galgovo za 40 godina te Gimnastički klub Samobor za 20 godina rada.

Posebna priznanja za doprinos razvitku sporta u gradu Samoboru dobili su Klub cestovnog i planinskog trčanja Samobor za humanitarnu akciju “Velika srca trče”, tajnica Samoborskog športskog saveza Marijana Radek za uspješno provedenu akciju “Sportsko srce Samobora”, Karate klub Samobor za najveću sportsku manifestaciju u gradu “Grand Prix Croatia” te gradonačelnik Krešo Beljak za razvoj i unapređenje sporta u Samoboru u cjelini.

Sve se to odvijalo na sinoćnjem proglašenju najboljih u sportu grada Samobora za 2016. godinu, priređenom u samoborskom kinu u organizaciji Samoborskog športskog saveza. On okuplja aktivno registriranih 4400 sportaša, 2700 djece u sportu grada Samobora, 72 sportske udruge i 600 rekreativaca u 30 sportova i sportskih grana što dovoljno govori o širini mogućnosti bavljenja sportom. Najbolji od njih primili su vrijedne nagrade, statue koje je izradio akademski kipar Boris Šimunović, plakete te novčane i razne poklon bonove. Uime svih sportaša na nagradama je zahvalio Luka Bumbak poželjevši svima daljnji rezultatski uspjeh te dobro zdravlje i sportsku sreću.

Predsjednik Samoborskog športskog saveza Miro Kelečić istaknuo je da se, zahvaljujući Gradu, prošle godine radilo na sportskoj infrastrukturi, pa je rezultat toga nova sportska dvorana u Samoboru. -Održane su mnoge priredbe visoke europske razine po kvaliteti i organizaciji, a izdvajam i odličan rad s djecom u brojnim našim klubovima. Zato imamo i najviše “slatkih” problema oko izbora najperspektivnijih sportaša za ovo proglašenje – rekao je Kelečić.

Gradonačelnik Krešo Beljak čestitao je svima koji su uključeni u sport grada Samobora i istaknuo ponos sa svim onim što oni postižu. Posebne čestitke uputio je dobitnicima nagrada, ali i svima nominiranima za te nagrade te najavio da će se gradska uprava i dalje nastaviti truditi ne bi li samoborskim sportašima osigurala još bolje uvjete za postizanje vrhunskih rezultata na sportskim borilištima.

Program je vodio Mislav Maroević, a u njegovom zabavnom dijelu sudjelovali su Plesni klub Point iz Samobora, Plesni klub Balans iz Svete Nedelje i učenici Glazbene škole Ferdo Livadić iz Samobora, harmonikaš Dominik Križetić i violinist Maks Prpić.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.