Najnovije

450.000 kuna za programe i projekte braniteljskih udruga

10. veljače 2017.
Komentari isključeni
1.483 Pregleda

Zagrebačka županija temeljem javnog natječaja dodijelit će 450.000 kuna udrugama proizašlih iz Domovinskog rata za prioritetne programe i projekte na području brige za branitelje i članove njihovih obitelji. Natječaj je otvoren do 10. ožujka 2017. godine.

Cilj natječaja je jačanje kapaciteta udruga proizašlih iz Domovinskog rata na području Zagrebačke županije za pružanje zdravstvenih, socijalnih i humanitarnih usluga putem njihovih programa i projekata koje provode na lokalnoj razini.
Financijska potpora za pojedini program i projekt može iznositi najmanje 10.000 kuna, a najviše 100.000 kuna, dok prijavitelj može prijaviti i ugovoriti najviše jedan program ili projekt u okviru ovog javnog natječaja. Pritom prijavljeni program ili projekt mora biti besplatan za korisnike kojima je namijenjen, a korisnici moraju biti stanovnici Zagrebačke županije. Također, program ili projekt mora se odnositi na prioritetne aktivnosti te mora biti jasno određeno područje provedbe i ciljana skupina korisnika, a sama provedba ne smije trajati dulje od 12 mjeseci.
Iz Zagrebačke županije pozivaju sve udruge proizašle iz Domovinskog rata da prijave svoje programe/ projekte najkasnije do 10. ožujka 2017. godine. Tekst natječaja, upute za prijavitelje i svi potrebni obrasci i izjave nalaze se na web-stranici Zagrebačke županije www.zagrebacka-zupanija.hr pod rubrikom Natječaji, a više informacija može se dobiti u Upravnom odjelu za zdravstvo i socijalnu skrb na brojevima telefona 01/6009-485, 01/6009-447 ili 01/6009-405.

Prijava zajedno s traženom dokumentacijom dostavlja se preporučeno s povratnicom na adresu: Zagrebačka županija, Upravni odjel za zdravstvo i socijalnu skrb, Ulica grada Vukovara 72/V kat, 10000 Zagreb, s naznakom „Prijava programa – udruge proizašle iz Domovinskog rata – NE OTVARAJ“ ili osobno ili putem dostavljača na navedenoj adresi u pisarnicu na 6. katu.

Osim spomenutog natječaja u tijeku su i prijave za besplatno liječenje u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju „Naftalan“ za hrvatske branitelje. Zagrebačka županija za tu je namjenu u ovoj godini osigurala 300.000 kuna pa će besplatna medicinska rehabilitacija u trajanju od 10 dana biti osigurana za 90 hrvatskih branitelja. Inače, u prethodne četiri godine kroz spomenuti program rehabilitacije prošlo je više od 250 branitelja. Zahtjev za liječenje podnosi se Specijalnoj bolnici Naftalan, a obrazac Zahtjeva s podacima o obveznoj dokumentaciji nalazi se na web stanicama Naftalana i Zagrebačke županije.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentara

 1. Avatar

  župane počeo si se dodvoravati braniteljima za lokalne izbore

 2. Avatar

  A stranka mu u savezu sa onima koji branitelje nazivahu ruljom i htjedoše da ih “biju” na Trgu Sv.Marka….

 3. Avatar

  A trebalo im je dati cvijeće za to što su izvlačili plinske boce na ulice?

 4. Avatar

  A ja budala plin naručujem preko onog čovjeka kaj vozi kamion. Vi’š drugi put bum pital na drugu adresu :_)

 5. Avatar

  Jel vi to imate nešto protiv branitelja ili 151.
  Plinskabova,labrador,svastika,suzavac isti rukopis….mada ovo zadnje je jelisaveta prdnula.kada je vidjela milanku sa zejnebom di ee žvali…najela se veganske sarme sa sojinim odrescima u menzi neradničke fronte…kad je to roknulo…suze na oči…gadno je kad žensko prdne…

 6. Avatar

  Jel vi to imate nešto protiv branitelja ili 151.
  Plinska boca,labrador,svastika,suzavac isti rukopis….mada ovo zadnje je jelisaveta prdnula.kada je vidjela milanku sa zejnebom di ee žvali…najela se veganske sarme sa sojinim odrescima u menzi neradničke fronte…kad je to roknulo…suze na oči…gadno je kad žensko prdne…

 7. Avatar

  Nemoj ti sad stavljati ovdje 151. brigadu i njene veterane, ovdje se radi o gomili neradnika, kojima su kao bila narušena prava i onda su u jednom momentu kad ih je policija stisnula izašli na jednu od najprometnijih ulica glavnog grada države koju su kao branili s plinskim bocama… Takav scenarij su imali oni iz Knina 90. i 91.

 8. Avatar

  Ne seri sa svojima lažima….kao pripadniku 151. svaki branitelj nam je brat po krvi…plinsku bocu su postavili isti oni koji su crtali svastiku,bacali suzavac, minirali židovsko groblje….

 9. Avatar

  Kodno ime genocidnog vampira tite može nositi samo mrzitelj Hrvata…

 10. Avatar

  Pa tvoj branitelj je dao izjavu da ste vadili boce da vam policija ne sruši šator. Ako laže koza, ne laže rog. A što sad niste izašli na ulicu kad su vam brata Tomislava viteza Merčepa osudili na sedam godina? i što ti s Jurišićem Bosanac predstavljaš?

 11. Avatar

  Ne mislim nepismenim sljedbenicima genocidnih partizana objašnjavati moje hrvatstvo…od 11.stoljeća među 12 hrvatskih plemena

 12. Avatar

  Pročetnički novinari jugo lista spominjali su tobože plinske boce,scenarij laži se ponavlja.Jurišić vas mjesecima nokautira.Jadniji ste od Vulina i Dačića.

 13. Avatar

  Valter brani Sarajevo, a Nikola Samobor – di ćeš veće sprdačine od ove. 🙂

 14. Avatar

  Krokodilske suze za Merčepa a di si ti bio smrdoje…ja i moj rođeni brat u 151. između ostalog…šta ti smeta 151. bijedo dezerterska

 15. Avatar

  Valjda te mijenjao na mješalici 🙂

 16. Avatar

  To si ti dezerteru svoju mamu mjenjao…

 17. Avatar

  A jel to tebe mobiliziralo ili si se dragovoljno javio ?

 18. Avatar

  Dragovoljac od 30.6.1991.

 19. Avatar

  Dakle sam si se prijavio zbog ljubavi prema RH, a ne zato da bi svima spočitavao gdje si bio ’91 !?

 20. Avatar

  Nikom ne spočitavam ništa već na laži i vrijeđanja branitelja reagiram, pogotovo kad dolaze sa neprijateljske jugoslavenske strane…

 21. Avatar

  ’91 si bio u Hrvatskoj vojsci ili u pelenama? Ako si bio dragovoljac, a ne u pelenama onda si proveo barem 18 godina u mrskoj Jugoslaviji, a barem 7 godina si časno živio u Titovoj (Valterovoj) državi. Ako su ti jugoslaveni neprijatelji onda prvim metkom ubij jugoslavena u svojoj glavi.

 22. Avatar

  Petokolinaš odi se liječiti…krmača juga ti je krepala kao i vampir tito…niko ih ne oživi…moj trud je vrijedio i imamo hrvatsku državu…

 23. Avatar

  Nego Nikola, nisi odgovorio za Merčepa. Zašto sad niste izašli na ulicu? Jebali majku Kolindi?

 24. Avatar

  Merčep je počasni predsjednik nogometnog kluba iz Bregane….

 25. Avatar

  Misliš postao kad je Munib Suljić izvadio pištolj na skupštini?

 26. Avatar

  U Vukovaru je 18.veljače prosvjedni skup branitelja…

 27. Avatar

  Idu udruge branitelja i iz Samobora i Svete Nedelje.