Sve je spremno za 191. Samoborski fašnik!

9. veljače 2017.
Komentari isključeni
1.249 Pregleda

Bogat program 191. Samoborskog fašnika najavili su na današnjoj konferenciji za medije u Samoborskoj kleti, samoborski gradonačelnik Krešo Beljak, direktorica Turističke zajednice, Martina Paladina te neizostavni fašnički likovi Princ, Sraka, Sudec i Fiškal. Oni su pressicu začinili humoristično – satiričnim doskočicama te sve građane Samobora kao i posjetitelje iz okolice, bliže i dalje, pozvali da u što većem broju dođu u Slobodnu fašničku republiku, od 17. do 28 veljače. Fiškal je naglasio kako je moto ovogodišnjih spelancija “Izazovi fortunu u Srakinom salunu”, jer Hrvati su skloni životu na sreću i drugo im , uz naše političare, ne preostaje.

Sve je na Samoborski fašnik pozvao i gradonačelnik Krešo Beljak naglasivši kako će ovaj fašnik biti najbolji u proteklih 10 godina. Zahvalio je direktorici Turističke zajednice Martini Paladini i njenom timu zaduženom za organizaciju svih fašničkih događanja.

Martina Paladina je istaknula kako ovogodišnji fašnik donosi pregršt zabave za male i velike i to na nekoliko lokacija – na Trgu kralja Tomislava, Trgu matice hrvatske, Trgu kod pošte i iza kina gdje će biti lunapark. Iako fašnik počinje u petak, 17 veljače, nastupom Colonije na središnjem samoborskom trgu, službeno otvorenje bit će u subotu 18. veljače, u 13 sati na središnjoj pozornici na Trgu fašničkih velikana gdje će se predstaviti i velika povorka gostujućih maskiranih grupa.

Ove godine nema fašničkog šatora, zato će se svi koncerti održavati na središnjem trgu, a pored spomenute Colonije, za zabavu će se pobrinuti Psihomodo pop, Nina Badrić, Opća opasnost te zadnjeg dana fašnika 28. veljače, Prljavo kazalište. U fašniku će sudjelovati 8 mjesnih odbora, preko 2 500 mališana iz dječjih vrtića, srednjoškolci, a u maskiranoj povorci predstavit će se i djelatnici gradske službe i institucija. Za najbolje pojedinačne, grupne i obiteljske maske osigurane su bogate nagrade, a ponovno se uvodi i fašnička putovnica koja se besplatno može preuzeti u uredu Turističke zajednice kao i u 17 samoborskih ugostiteljskih objekata. Za konzumaciju jela ili pića, u svakom od njih dobiva se pečat, a za sudjelovanje u velikoj nagradnoj igri potrebno ih je sakupiti 13. Ostale detalje ovogodišnjih spelancija donosimo u Epicentru, od 17:30 sati.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentara

 1. Avatar

  Kaj bumo imali i ploču ? Ono “Za Fašnik spremni !” 🙂

 2. Avatar

  Nemate vi muda za takvo što…iako je i gradonačelñik bio u HOS-u i na rukavu nosio: ZA DOM SPREMNI”….navodno

 3. Avatar

  Ne trebaju muda za to ! Samo prilika.

 4. Avatar

  pajser bljak nagrđuje ovu sliku sa ljepim maskama