Dodatne pogodnosti u javnom prijevozu za samoborske studente

3. veljače 2017.
Komentari isključeni
1.973 Pregleda

Samoborski studenti će u 2017. godini ostvariti dodatna prava na sufinanciranje javnog prijevoza. Naime, Grad Samobor odlučio je podržati studentsku inicijativu i sufinancirati njihove mjesečne pokazne karte i u ljetnim mjesecima, za vrijeme ispitnih rokova. Osim toga, još jedna novost je sufinanciranje prijevoza redovitim studentima koji studiraju u svim gradovima Hrvatske, a ne samo u Zagrebu, što je ranije bio slučaj. Samobor je tako među rijetkim gradovima čiji će studenti jeftinije plaćati prijevoz na području grada u kojem studiraju ili put do Samobora, a mjesečna subvencija iznosi 100 kuna.

Kako bi ostvarili pravo na subvenciju prijevoza koja će se isplaćivati kvartalno, redoviti studenti dostavit će u Grad Samobor zamolbu za subvenciju prijevoza, uvjerenje fakulteta o upisu akademske godine u statusu redovitog studenta, uvjerenje o prijavljenom boravištu u mjestu studiranja, broj tekućeg računa i naziv banke. Popunjeni obrazac koji se može preuzeti na internetskoj stranici Grada Samobora dostavlja se putem e-maila (marija.soic@samobor.hr) ili poštom – Grad Samobor, Trg kralja Tomislava 5, 10 430 Samobor.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.