Najnovije
Zbor građana u Rakovom Potoku (23. siječnja 2020. 12:25)
“Risovi” poraženi u Omišu (23. siječnja 2020. 11:04)
Vincekovo na Ponikvi (22. siječnja 2020. 19:15)
Samobor je lepi varoš – Domaslovec (22. siječnja 2020. 17:12)
Top poduzetnik- upoznavanje i umrežavanje (22. siječnja 2020. 16:12)
Traži se zbog krađe (22. siječnja 2020. 15:57)

Izdana brošura “EKO TILA RECIKLIRA”

2. veljače 2017.
Komentari isključeni
770 Pregleda

Udruga za ekologiju, zaštitu okoliša, prirode i zdravlja EKO – TILA, izdala je eko brošuru „EKO TILA RECIKLIRA“. Osnovni cilj brošure je pokazati kako sačuvati odbačene stvari, koje bi inače završile na otpadu, i preoblikovati ih u ukrasne i korisne predmete, te očuvati zdravlje i okoliš. Brošuru je u srijedu, 1. veljače, u Turističkoj zajednici Zagrebačke županije, predstavila predsjednica Udruge, Duška Gregurek.

“Brošurom se želi istaknuti kako na vrlo jednostavan način predmetima koje posjedujemo u vlastitom domu možemo dati novo ruho. Neki od primjera predmeta koji se mogu restaurirati i ponovno koristiti su stari namještaj, plastika odnosno plastične boce, plastični namještaj, staklene boce, guma, metalni tanjuri, platnene krpe ili stare traperice, papir te košare koje više nisu za upotrebu” – rekla je Duška Gregurek.

„Održavali smo kreativne radionice, humanitarne večere, okrugle stolove pa čak i revije, bili smo učesnici Zelene čistke u cilju promoviranja kreativnog recikliranja. Bili smo u vrtićima, školama, domovima za starije i nemoćne osobe. I samo bi još nadodala ‘Potražimo blago u otpadu’ “, dodala je predsjednica Udruge.

Brošura realizirana je uz potporu Zagrebačke županije,a ovih će dana biti distribuirana u gradove diljem Zagrebačke županije.

FOTO: www.zagrebacka-zupanija.hr

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.